Zoekwoorden:
ICT, Cyber, Education Market
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Utrecht
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
unknown
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Informatica studeren

Informatici bouwen automatiseringssystemen voor bedrijven of ontwerpen 'serious games' die gebruikt worden voor educatie, voorlichting of training. Informatica is te vinden in allerlei velden, zoals gametechnologie, geneeeskunde of economie. Voorbeelden van vraagstukken van een informaticus zijn:

  • Hoe regel je het vliegverkeer goed, zonder vertragingen?
  • Hoe sla je DNA-gegevens digitaal en goed beheerbaar op?
  • Hoe maak je personages in een videogame geloofwaardig?

 

Gametechnologie

Informatica studeren in Utrecht geeft je de mogelijkheid te kiezen voor de studierichting gametechnologie. Er is een grote toekomst in serious gaming. De brandweer en piloten trainen bijvoorbeeld in virtuele omgevingen op het omgaan met crisissituaties. Ook kunnen games op een realistische manier het managen van een bedrijf simuleren en zo economische principes overbrengen. Kijk op Gametechnologie voor meer informatie en vraag de brochure aan.

 

 

Geneeskunde

Medisch gezien is er ook meer mogelijk geworden door Informatica. Dankzij de ontwikkeling van nieuwe methoden en technieken kunnen artsen sneller en betrouwbaarder een diagnose stellen. In samenwerking met de intensive care van het UMC Utrecht is bijvoorbeeld een model gemaakt waarmee beademingsgerelateerde longontsteking vroegtijdig kan worden opgespoord. Met informatica studeren kun je dus ook bijdragen aan de gezondheidszorg!

 

 

Economie

Economische groei is vaak het resultaat van ICT-investeringen. Automatisering vermindert de kans op fouten en verhoogt de productiesnelheid. Logistieke processen gaan 24 uur per dag door, vrijwel zonder tussenkomst van mensen. Dit valt onder bedrijfsgerichte informatica.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).