Zoekwoorden:
Education Market
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Eindhoven
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
01/08/2022
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Als juridisch-administratief dienstverlener kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een gemeente, rechtbank, gerechtshof, notariskantoor, woningbouwcoöperatie, advocatenkantoor, deurwaarder of makelaar. Je kunt ook doorstromen naar een hbo-opleiding, bijvoorbeeld Rechten, Culturele en maatschappelijke vorming, Toegepaste psychologie of Management, economie & recht.

 

Regels zijn regels. Als juridisch-administratief dienstverlener (JAD) ken je ze allemaal of weet je waar je er meer over kunt vinden. In deze functie ondersteun je jouw collega's met administratieve juridische werkzaamheden. Je leert dus alles over de Nederlandse wet- en regelgeving in verschillende rechtsgebieden.

Als iemand te vertrouwen is, ben jij het wel. Je krijgt te maken met vertrouwelijke informatie en moet geheimhouding kunnen garanderen. Je moet ook goed zijn in dingen uitzoeken en net zo lang doorgaan tot je de juiste informatie of de oplossing gevonden hebt. Je bent bovendien secuur, werkt efficiënt en kan goed het overzicht bewaren.

Je leert op school veel in praktijksituaties. Beoordelen of iemand recht heeft op een uitkering bijvoorbeeld, bezwaarschriften afhandelen, een aanvraag voor een vergunning beoordelen of een proces bij de rechter voorbereiden. Als het met wet- en regelgeving te maken heeft, weet jij het uit te zoeken.

 

Klik hier voor meer informatie