Zoekwoorden:
Security, Education Market, Security Domain
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Hilversum
Opleiding:
MBO-3 (EQF 3)
Start datum:
unknown
Studielast:
2520 uur
Duur:
18 maanden
Meer informatie

Beschrijving:

Werk je in de beveiliging en wil je graag hogerop? Ben je daarnaast zelfverzekerd en actief? Kies dan voor deze opleiding van Scheidegger. Als coördinator beveiliging heb je de operationele leiding over de beveiliging en controle van bijvoorbeeld gebouwen. Je organiseert de dagelijkse gang van zaken, plant de diensten in, lost problemen op en bent het aanspreekpunt voor medewerkers en opdrachtgevers.

 

Met de MBO Coördinator Beveiliging niveau 3 heb je het vereiste diploma, dankzij praktijkgerichte lessen die worden verzorgd door docenten uit de beveiligingsbranche. Je leert onder meer hoe je gebouwen en terreinen het beste beveiligt en wat je moet doen bij calamiteiten.

 

Als je deze opleiding hebt afgerond, ben je in het bezit van het diploma MBO Coördinator Beveiliging niveau 3 en het branchediploma van de SVPB. Hiermee ben je bevoegd om als coördinator beveiliging aan het werk te gaan.

 

Wat doet een coördinator beveiliging?

Als coördinator beveiliging houd je je onder meer bezig met de volgende zaken:

 • Je voert toegangs- en uitgangscontroles uit
 • Je treedt op bij ongewenst gedrag
 • Je plant en organiseert de dienstuitvoering
 • Je coördineert dagelijkse werkzaamheden
 • Je coördineert bij incidenten
 • Je rapporteert aan het management
 • Je draagt bij aan (werk)instructies en stelt draaiboeken op
 • Je draagt bij aan beveiligings- en veiligheidsplannen

Je kunt aan de slag bij bedrijven zelf of bij beveiligingsbedrijven die werken op verschillende locaties, zoals banken, winkels of vliegvelden.

 

Officieel erkend

Scheidegger heeft officieel toestemming van het ministerie van OCW om MBO-opleidingen te verzorgen. Hierdoor kan Scheidegger officieel erkende MBO-diploma’s verstrekken. 

 

Voor wie?

Wil je graag een leidinggevende functie in de beveiliging? Dan is dit de opleiding voor jou.

 

Vooropleiding

Om deze opleiding te mogen volgen, dien je te beschikken over een diploma MBO Beveiliger niveau 2. Zonder dit diploma kun je niet deelnemen aan de externe examens bij SVPB.

 

Doel en opzet

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassen studenten die een MBO-diploma willen behalen. Voor de start van de opleiding wordt persoonlijk contact met jou opgenomen. Alle belangrijke aspecten worden dan telefonisch met je doorgenomen. Zo wordt onder andere ingegaan op de rol van de stage in de opleiding, de geschiktheid van jouw werkplek en de keuzeprogramma's waaruit je kunt kiezen. De opleiding start met een kick-off. Hierin worden het programma, de begeleiding en de examinering uitgelegd. Daarnaast krijg je een introductie in e-Connect, de digitale leeromgeving van Scheidegger, waar je alle informatie over je opleiding vindt.

De opleiding is voor een belangrijk deel gekoppeld aan de praktijk. Je loopt stage waarbij je het vak in de praktijk leert. Ook volg je modules in de vorm van klassikale bijeenkomsten met veel voorbeelden uit de praktijk. Deze modules worden verzorgd door docenten die zelf in het vakgebied werkzaam zijn. Dat maakt de lessen erg leuk en zorgt ervoor dat de leerstof heel herkenbaar wordt uitgelegd.

Wij begrijpen hoe het is om volwassenen op de leiden. Zo zorgen wij ervoor dat je de opleiding goed kunt combineren met werk en privé. Ook zijn de boeken die in deze opleiding worden gebruikt uitstekend geschikt voor MBO. Hierdoor werk je heel doelgericht naar het programma toe. Wij maken het je zo makkelijk mogelijk om jouw diploma te halen.

 

Begeleiding

Tijdens de opleiding word je op verschillende manieren begeleid. Je hebt een studiebegeleider voor de voortgang in je opleiding en een stagebegeleider voor de voortgang in je stage. Tijdens jouw opleiding hebben zij regelmatig contact met je. Ook met vragen kun je bij hen terecht. Op de werk- of stageplek zelf is er begeleiding door je stagementor. Dit is vaak je leidinggevende of een ervaren collega. Hij of zij helpt je de praktijkopdrachten uit te voeren.

 

Stage

Je stage is erg belangrijk, omdat je daarin oefent met het in de praktijk brengen van je beroepsvaardigheden. Je kunt bijvoorbeeld stage lopen bij een beveiligingsbedrijf. Heb je al een baan in dit werkgebied? En is het bedrijf waarbij je werkt een erkend leerbedrijf? Dan kun je, als je een contract hebt voor minimaal 16 uur per week, je huidige werkplek voordragen als stageplaats. Heb je op dit moment geen geschikte werkplek? Dan volg je een stage bij een bedrijf dat je zelf zoekt. Het Stage Instituut kan je daar mogelijk bij helpen.

 

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst. Daarnaast werk je aan je praktijkopdrachten.

 

Waarom Scheidegger?

 • Lessen door ervaren docenten uit de beroepspraktijk
 • Kleine klassen en goede persoonlijke begeleiding
 • Een duidelijke opzet en aanpak
 • Plezier van samen leren en samen slagen
 • Een unieke examengarantie