Zoekwoorden:
Cyber, Security, Education Market, Security Domain
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Hilversum
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
unknown
Studielast:
3360 uur
Duur:
2 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Wil jij onmisbaar zijn binnen de ICT-afdeling van een bedrijf? Dan is deze opleiding iets voor jou! In deze MBO-opleiding word je opgeleid voor het officieel erkende diploma MBO ICT-beheerder niveau 4. Dit is hét MBO-diploma waarmee je een uitstekende basis legt voor een mooie carrière als ICT-beheerder. Belangrijke onderwerpen met betrekking tot het werken met informatiesystemen en het verhelpen van storingen komen in dit boeiende programma uitgebreid aan de orde. Onze praktijkgerichte aanpak is zeer leerzaam en inspirerend. Wat je leert, kun je meteen in je dagelijkse werk toepassen. Onze docenten hebben veel ervaring met de praktijk en met volwassenenonderwijs. Zij kunnen je dus optimaal begeleiden. De opleiding is volledig erkend en werkgevers zien je dan ook graag komen!

 

Wat doet een ICT-beheerder?

Als ICT-beheerder houd je je bezig met de volgende zaken:

 • Je ontwikkelt informatiesystemen
 • Je denkt mee over het functioneel ontwerp
 • Je maakt het technisch ontwerp en de testomgeving
 • Je bouwt het informatiesysteem
 • Je verhelpt en voorkomt verstoringen in het systeem
 • Je bent verantwoordelijk voor het organiseren van een servicedesk
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van procedures en werkinstructies

Je werkt zowel zelfstandig als in een team. Je kunt gaan werken op een ICT-afdeling van een bedrijf of bij ICT-dienstverlenende bedrijven.

 

Officieel erkend

Scheidegger heeft officieel toestemming van het ministerie van OCW om MBO-opleidingen te verzorgen. Hierdoor kan Scheidegger officieel erkende MBO-diploma’s verstrekken. Zie Toelichting MBO voor de toelichting.

 

Voor wie?

Wil jij je ontwikkelen tot veelzijdig en volwaardig ICT-beheerder? Dan is deze opleiding iets voor jou.

 

Vooropleiding

Je kunt deelnemen aan deze opleiding als je minimaal beschikt over een diploma MBO-niveau 2, een MAVO-diploma, een diploma VMBO (kader, gemengd of theoretische leerweg) of een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het vierde leerjaar.

Heb je niet de juiste vooropleiding? Dan kun je met een goede motivatie en ruime werkervaring een toelatingstoets maken. Met een goed resultaat kun je zo alsnog tot de opleiding toegelaten worden. Als je gebruik wilt maken van deze vorm van toelating, dan wordt tijdens de intake uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.

 

Doel en opzet

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassen studenten die een MBO-diploma willen behalen. Voor de start van de opleiding wordt persoonlijk contact met jou opgenomen. Alle belangrijke aspecten worden dan telefonisch met je doorgenomen. Zo wordt onder andere ingegaan op de rol van de stage in de opleiding, de geschiktheid van jouw werkplek en de keuzeprogramma's waaruit je kunt kiezen. De opleiding start met een kick-off. Hierin worden het programma, de begeleiding en de examinering uitgelegd. Daarnaast krijg je een introductie in e-Connect, de digitale leeromgeving van Scheidegger, waar je alle informatie over je opleiding vindt.

De opleiding is voor een belangrijk deel gekoppeld aan de praktijk. Je loopt stage waarbij je het vak in de praktijk leert. Ook volg je modules in de vorm van klassikale bijeenkomsten met veel voorbeelden uit de praktijk. Deze modules worden verzorgd door docenten die zelf in het vakgebied werkzaam zijn. Dat maakt de lessen erg leuk en zorgt ervoor dat de leerstof heel herkenbaar wordt uitgelegd.

Wij begrijpen hoe het is om volwassenen op de leiden. Zo zorgen wij ervoor dat je de opleiding goed kunt combineren met werk en privé. Ook zijn de boeken die in deze opleiding worden gebruikt uitstekend geschikt voor MBO. Hierdoor werk je heel doelgericht naar het programma toe. Wij maken het je zo makkelijk mogelijk om jouw diploma te halen.

 

Begeleiding

Tijdens de opleiding word je op verschillende manieren begeleid. Je hebt een studiebegeleider voor de voortgang in je opleiding en een stagebegeleider voor de voortgang in je stage. Tijdens jouw opleiding hebben zij regelmatig contact met je. Ook met vragen kun je bij hen terecht. Op de werk- of stageplek zelf is er begeleiding door je stagementor. Dit is vaak je leidinggevende of een ervaren collega. Hij of zij helpt je de praktijkopdrachten uit te voeren.

 

Stage

Je stage is erg belangrijk, omdat je daarin oefent met het in praktijk brengen van je beroepsvaardigheden. Je kunt stage lopen bij een ICT-afdeling van een bedrijf of bij een ICT-dienstverlenend bedrijf. Heb je al een baan in dit werkgebied? En is het bedrijf waar je werkt een erkend leerbedrijf? Dan kun je je huidige werkplek voordragen als stageplaats. Heb je op dit moment geen geschikte werkplek? Dan volg je een stage bij een bedrijf dat je zelf zoekt. Het Stage Instituut kan je daarbij mogelijk helpen.

 

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst. Daarnaast werk je aan je praktijkopdrachten.

 

Waarom Scheidegger?

 • Lessen door ervaren docenten uit de beroepspraktijk
 • Kleine klassen en goede persoonlijke begeleiding
 • Een duidelijke opzet en aanpak
 • Plezier van samen leren en samen slagen
 • Een unieke examengarantie

Praktijkmodule

De module Hard- en softwarebeheer wordt verzorgd in moderne praktijklokalen. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodule in een andere plaats en/of op een andere dag volgt.

 

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.