Zoekwoorden:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Nieuwegein
Opleiding:
MBO-3 (EQF 3)
Start datum:
01/09/2021
Studielast:
3360 uur
Duur:
2 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Wat doe je in dit beroep?

Je lost netwerkproblemen met wifi en routers op. Repareert pc’s, vervangt hardware en installeert software. Mensen komen naar je toe voor uitleg en advies, bijvoorbeeld als een netwerk erg traag is. Jij gaat de uitdaging aan om het op te lossen.

 

 

Is dit iets voor mij?

Je bent graag met de hardware onderdelen en software programma’s van computers bezig. En je hebt veel geduld. Kun je in eenvoudige woorden uitleggen hoe iets werkt en help je graag als er een probleem of storing is? Dan is de opleiding Medewerker Beheer ICT iets voor jou.

 

 

Wat leer je?

Tijdens jouw opleiding leer je alles wat je moet kennen en kunnen om een Medewerker Beheer ICT te worden. Op school tijdens de lessen en natuurlijk in de praktijk. Dat betekent dat je onder andere leert over hard- en software en netwerktechnologie. Ook leer je hoe je computers aansluit op een netwerk en aanpassingen doet aan hardware.

 

 

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je krijgt les in specifieke technische vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep. Je volgt een aantal algemene vakken en je gaat op stage.

 

 

Tijdens de opleiding krijg je de volgende lessen:

 • Hardware en Netwerken

 • Software en Windows – theorie en praktijk (o.a. Windows 10 en Server 2012)

 • Elektrotechniek en bekabeling

 • Gebruikersondersteuning en servicedesk

 • Procedures, werkinstructies, FAQ (veel gestelde vragen)

 • ICT Projecten (leren plannen, organiseren, formuleren en rapporteren)

 • MS Office-vaardigheden (MS Access, Excel, PowerPoint, Word en Outlook)

Algemene vakken:

 • Nederlands
 • Engels
 • Rekenen
 • Leren, Loopbaan en Burgerschap, werknemersvaardigheden

Meer informatie over de opleiding
Dhr. Marcel Lopulalan, m.lopulalan@rocmn.nl

 

 

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij bijvoorbeeld een ICT-afdeling van een ziekenhuis of gemeente. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. In het tweede leerjaar loop je een half jaar stage.

 

 

Na je opleiding

Na twee jaar studeer je af als medewerker beheer ICT en kun je aan de slag op een ICT-afdeling van een organisatie of je eigen bedrijf starten. Of je studeert verder binnen het mbo. Je kunt dan doorstromen naar de opleiding ICT-beheerderNetwerkbeheerder of Applicatieontwikkelaar. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

 

 

Vooropleiding

 • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • Of een diploma op mbo-niveau 2 of vergelijkbaar
 • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4.

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, bijvoorbeeld door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht. Meer weten? Bekijk het filmpje

 

Soms is na de bijeenkomst nog een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je opleiding of als je extra hulp kunt gebruiken tijdens je studie. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met je opleiding te starten.

 

 

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Wanneer je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent, ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2019 - 2020: € 1.168,-. Houd ook rekening met extra kosten voor boeken en andere leermiddelen, € 200,- tot € 500,-. Voor deze opleiding heb je een laptop nodig. De kosten voor de hogere leerjaren zullen minimaal zijn.