Zoekwoorden:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Nieuwegein
Opleiding:
MBO-3 (EQF 3)
Start datum:
01/02/2022
Studielast:
3360 uur
Duur:
2 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Wat doe je als Allround medewerker IT?

Let op: deze opleiding start bij voldoende aanmeldingen ook in februari 2022.

Als Allround medewerker IT zorg je voor een optimaal IT-netwerk en onderhoud je de devices van jouw klanten. Ben je klantvriendelijk en flexibel? Kun je goed samenwerken, ben je nauwkeurig en heb je doorzettingsvermogen? Dan past de opleiding Allround medewerker IT perfect bij jou! 

 

Is de mbo-opleiding Allround medewerker IT iets voor mij?

Een Allround medewerker IT zorgt voor een optimaal IT-netwerk. Ook moeten de devices van jouw klanten altijd goed werken. Hiervoor moet je klantvriendelijk en flexibel zijn. Ook kun je goed samenwerken, ben je nauwkeurig en heb je doorzettingsvermogen. Snel oplossingen bedenken hoort ook bij jouw werk. Wil jij dit leren? Dan past de opleiding Allround medewerker IT perfect bij jou! 

 

Wat leer je bij deze ICT-opleiding?

Om een goede Allround medewerker IT te worden leer je hoe je een IT infrastructuur aanlegt, installeert, beveiligt en beheert. Je leert op het gebied van devices hoe je devices plaatst, monteert, installeert, configureert en repareert. Tenslotte leer je ook storingen op te lossen en gebruikers te ondersteunen.

 

Hoe ziet de mbo-opleiding Allround medewerker IT eruit?

Samen met studenten die hebben gekozen voor de opleiding Expert IT systems and security volg je een gemeenschappelijk eerste jaar. Op basis van je behaalde resultaten wordt na ongeveer negen maanden besloten hoe het vervolg van je opleiding zal zijn. Het zou kunnen zijn dat je je huidige opleiding voortzet of dat je in het tweede jaar verder gaat in de niveau 4 opleiding Expert IT systems and security. Door middel van keuzedelen kan je een specialisatie kiezen. 

 

Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep, een aantal algemene vakken en rekenen en je gaat op stage. Tijdens de opleiding kom je in aanraking met de volgende onderwerpen:

 • Installeren, configureren en beheren van computers en mobiele devices
 • Installeren, configureren en beheren van IT-infrastructuur
 • Installeren, configureren en beheren van server systemen
 • Servicedesk
 • Internet of Things (IoT)
 • Plannen en organiseren
 • Vakdeskundigheid toepassen
 • Formuleren en rapporteren
 • Kwaliteit bewaken en leveren
 • Materialen en middelen inzetten

Algemene vakken:

 • Nederlands
 • Engels
 • Rekenen
 • Leren, Loopbaan en Burgerschap/Werknemersvaardigheden

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een groot kantoor, bedrijf of instelling. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Vanaf het tweede jaar loop je elk jaar een half jaar stage.

 

Na je opleiding

Na twee jaar studeer je af als Allround medewerker IT en kun je aan de slag op een ICT-afdeling van een organisatie of je eigen bedrijf starten. Of je studeert verder binnen het mbo. Je kunt dan doorstromen naar de opleiding IT Expert systems and security. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

 

Vooropleiding

 • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • Of een diploma op mbo-niveau 2 of vergelijkbaar
 • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, bijvoorbeeld door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.

Soms is na de bijeenkomst nog een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je opleiding of als je extra hulp kunt gebruiken tijdens je studie. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met je opleiding te starten.

 

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2021 - 2022: € 1.216,-. 

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

De kosten voor boeken en leermiddelen liggen tussen € 200,- en € 500,-. Voor deze opleiding heb je een laptop nodig. De kosten voor de hogere leerjaren zullen minimaal zijn.