Zoekwoorden:
Security, ICT, Education, Legal, Law, Risk Management, GDPR
Edu type:
Cursus of training
Locatie:
The Hague
Opleiding:
Master (EQF 7), Bachelor (EQF 6)
Start datum:
unknown
Studielast:
3660 uur
Duur:
2 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Algemeen

De opleiding tot functionaris voor gegevensbescherming (FG) is een tweejarige post-HBO niveau opleiding. Deze opleiding biedt naast theoretische kennis ook praktische onderbouwing die een FG nodig heeft om adequate gegevensbescherming en privacy(huishouding) te kunnen waarborgen binnen zijn of haar organisatie. Geïnteresseerden die zich graag willen laten bijscholen op één of meer onderdelen van deze opleiding zijn van harte welkom om één of meer modules te volgen.

 

Opzet

De opleiding kan voor een groot deel in eigen tijd worden gevolgd, omdat de modules in een e-learning omgeving worden aangeboden. Eén keer per maand woont u klassikale workshops bij op één van onze locaties. De opleiding is opgedeeld in 30 verschillende modules en vier verschillende clusters. Iedere module wordt afgesloten door het succesvol afleggen van een tentamen. Het is mogelijk om de gehele opleiding of  om één of meerdere modules naar keuze te volgen.

 

Het FG-register

Het unieke aan het volgen van de opleiding tot FG is ons FG Register. Hierin worden zowel FG’s als aspirant FG’s opgenomen. Na het succesvol afronden van de eerste drie modules van de opleiding FG kunt u al worden opgenomen als aspirant FG in het FG Register van Duthler Academy.

 

Voorwaarden & studiebelasting

Het volgen van de opleiding FG is niet vrijblijvend. Daarmee bedoelen wij dat aanwezigheid en inzet vereist is. Tevens vinden wij nieuwsgierigheid en enthousiasme een absolute voorwaarde. Een specifieke vooropleiding is geen vereiste, al vormen de HBO en/of WO opleidingen rechtsgeleerdheid, bestuurskunde, bedrijfskunde, ICT en accountancy/audit een logisch startniveau. De studiebelasting bedraagt voor de complete opleiding zo’n 600 uur. Dit is inclusief het maandelijks volgen van de workshops op één van onze locaties.

 

Vrijstelling

De examencommissie van Duthler Academy kan in individuele gevallen vrijstelling verlenen voor het afleggen van één of meer examens. Een verzoek voor vrijstelling moet bewijsstukken (bijvoorbeeld diploma’s) bevatten. Een verzoek voor vrijstelling kan worden ingediend bij de examencommissie via het e-mailadres: examencommissie@duthler.nl.