Zoekwoorden:
Law
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Maastricht
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Uitdagend, midden in de maatschappij en gericht op het ontwikkelen van alle competenties voor de succesvolle juridische professional in de 21e eeuw. Zo leer je het recht in Maastricht. Je leert om op een bijzondere manier naar de maatschappij te kijken en verdiept je in belangrijke maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid, migratie, veiligheid en technologie. Dat doe je in kleine onderwijsgroepen en onder begeleiding van een persoonlijke mentor. Het werken aan je eigen portfolio vormt de rode draad in je hele studie.


De informele sfeer en het contact met je docenten maken het studeren in Maastricht een bijzondere ervaring. Bovendien studeer je in de meest Europese stad van Nederland!

 

 

Hoe helpen wij jou om een moderne juridische professional te worden?
Als je rechten in Maastricht studeert, word je opgeleid tot een professional die beschikt over de juridische kennis en competenties die nodig zijn in onze moderne samenleving. Denk aan feitenkennis, leren discussiëren, leren hoe je je standpunten kunt verdedigen en hoe je kunt samenwerken om tot het beste resultaat te komen.

 

Regels en wetgeving vormen het grootste onderdeel van de manier waarop we ons organiseren. Denk bijvoorbeeld aan de grondwet waarin staat wat onze regering is en hoe wetten tot stand komen, maar ook aan regels van contracten, of van strafrecht. Daarnaast zijn er natuurlijk meningsverschillen en conflicten die opgelost moeten worden. Ook daar leer je naar kijken en mee omgaan als je rechten studeert.

 

 

Jouw toekomst

Via onze Rechtenstudie kun je toegang krijgen tot de beschermde juridische beroepen zoals advocaat, officier van justitie en rechter. Naast de traditionele togaberoepen vind je onze afgestudeerden bij de meest uiteenlopende bedrijven en organisaties. Ze werken onder andere bij grote concerns en banken, ministeries, internationale organisaties, provincies, gemeenten of universiteiten, politie of gevangeniswezen. Uit onderzoek blijkt bovendien dat de meeste van onze afgestudeerden binnen 12 maanden na het behalen van hun diploma een baan heeft gevonden die past bij de studierichting.