Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Apeldoorn
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
unknown
Studielast:
6720 uur
Duur:
4 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Hoe voorkom je dat bedrijven te maken krijgen met fraude, cybercrime of terreur? En als het toch misgaat, hoe beperk je dan de schade van een incident of calamiteit? Bij Security Management leer je hoe je criminele acties voorkomt en ertegen optreedt als ze toch gebeuren. 

 

Security Management is een studieroute binnen de opleiding Integrale Veiligheidskunde en is ook beschikbaar in deeltijd. 

 

Bij Security Management leer je mensen, informatie, bezittingen en activiteiten bij grote bedrijven te beveiligen. Je zorgt ervoor dat het werk gewoon doorgaat als zich een incident of calamiteit voordoet. Je start met een stevige bedrijfskundige basis: naast vakken als risicomanagement, fysieke beveiliging en cybersecurity volg je colleges over recht, bedrijfseconomie en organisatiekunde.

 

HET EERSTE JAAR: Gezamenlijk eerste jaar met Integrale Veiligheidskunde

In het eerste jaar maak je kennis met Integrale Veiligheidskunde én Security Management. Je ontdekt daardoor het verschil tussen ‘safety’ en ‘security’ en je maakt kennis met de maatschappelijke ontwikkelingen op elk gebied. Na het eerste jaar kies je een vervolgroute: Security Management of Integrale Veiligheidskunde.

 

Tijdens de studieroute Security Management staan de volgende thema's centraal:

 • Informatie- en Cybersecurity
  ​Informatiesystemen, zoals e-mail, databases en cloud, en de informatie die daarin is opgeslagen, zijn vaak de kroonjuwelen van een organisatie. Hoe bescherm je die nou tegen calamiteiten? Een hot item!
 • Vitale infrastructuur
  Stel je voor: geen drinkwater, geen WiFi en het is nog donker ook door de uitval van lichtmasten. Bedrijven die deze zaken leveren, zijn dus onmisbaar. Aan jou de taak om verstoringen te voorkomen.
 • Physical and Personal Security
  ​Risico’s als terrorisme, diefstal en inbraak kunnen het voortbestaan van een organisatie bedreigen. Physical en personal security gaat over het beveiligen van mensen, bezittingen en gebouwen.
 • Risicomanagement
  Ga op zoek naar risico's, kijk welke impact ze hebben en bepaal welke maatregelen je kunt treffen om deze risico's te voorkomen. Bij risicomanagement leer jij hoe je deze taken perfect beheerst.​
 • ​Business Continuity
  Brand? Een hacker? Bij zo'n situatie ligt het werk tijdelijk stil en dat kost erg veel geld. Jij denkt na over het voorkomen van zo'n calamiteit en zorgt ervoor dat een bedrijf snel weer draait.
 • ​Compliance
  Weet jij of je zomaar een camera mag ophangen in het kantoor van je medewerkers? Een securitymanager kent de belangrijkste wetten en regels en adviseert over wat wel en niet mag.​

 

HET TWEEDE JAAR: Verdiepingsslag

In het tweede jaar maak je een verdiepingsslag. Je werkt zelfstandig en in teams aan praktijkopdrachten, waarbij je adviezen, plannen en analyses uitwerkt. Daarbij ontwikkel je je op verschillende gebieden, zoals crisis-, fraude- en risicomanagement. Ook doe je inspiratie op over technologie bij organisaties als Thales, TenCate, de Nationale Cyber Security Raad en Politie Twente.

 

HET DERDE JAAR: ​Proef de praktijk 

​In het derde jaar loop je een half jaar stage en pas je de theorie toe in de praktijk. Het is ook mogelijk om je stage in het buitenland te lopen: zo ervaar je hoe het er in de internationale wereld van de security aan toe gaat.​

 

HET VIERDE JAAR​: Volg een minor en studeer af

​Je start het vierde jaar met een minor waarbij je je verbreedt of verdiept. Je kiest bijvoorbeeld uit de minors sociale veiligheid, politicologie, recht of fysieke veiligheid. Na het afronden van de minor ga je aan de slag met een afstudeeropdracht binnen een bedrijf of organisatie van jouw keuze.