Zoekwoorden:
Social work
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Groningen
Opleiding:
Master (EQF 7)
Start datum:
unknown
Studielast:
3360 uur
Duur:
2 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Zie jij kansen om het sociaal domein beter en toekomstbestendiger te maken? Wil je jezelf ontwikkelen tot een stevige professional die mensen verbindt om te werken aan complexe maatschappelijke vraagstukken? Dan is de master Social Work dé studie voor jou. In een jaar (voltijd) of twee jaar (deeltijd), word jij een expert die ontwikkelingen echt een stap verder kan brengen.

  • Joint degree: één onderwijsprogramma dat wordt verzorgd door NHL Stenden Hogeschool samen met de Hanzehogeschool.
  • Je werkt aan concrete transitievragen uit de praktijk.
  • Je levert een directe bijdrage aan de transformatie en innovatie in de beroepspraktijk.
  • Je ontwikkelt je tot een gesprekspartner op niveau.

Praktische informatie

Voertaal
De voertaal van de master is Nederlands

 

Lestijden
De lesdagen zijn (onder voorbehoud) op maandag en woensdag (voltijd) en maandag (deeltijd) van 09.00 tot 17.00 uur. Je volgt de lessen het ene semester in Leeuwarden en het andere semester in Groningen. 

 

Start
maandag 13 september 2021

 

Studiebegeleiding
Je studeert in een studiegroep met een vast docententeam. Persoonlijke en professionele ontwikkeling is onderdeel van het programma, daarnaast krijg je studieloopbaanbegeleiding.

 

Studielast
Voor de voltijd geldt een gemiddelde studielast van 40 uur per week en voor de deeltijd 20 uur per week. Het daadwerkelijk aantal uren dat je aan zelfstudie besteedt, verschilt per persoon.

 

Kosten
Kijk voor het actuele collegegeld op www.hanze.nl/collegegeld. Naast het collegegeld moet je rekening houden met bijkomende kosten voor studiemateriaal zoals boeken en readers. Deze kosten bedragen circa € 600,- per jaar. 

 

Locatie
Je volgt de masteropleiding Social Work deels in Leeuwarden en deels in Groningen. De lessen in Leeuwarden volg je op de NHL Stenden-locatie aan de Rengerslaan 10. In Groningen krijg je les in de gebouwen van de Hanzehogeschool Groningen aan het Zernikeplein 23 (Marie KamphuisBorg) in Groningen.

 

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de masteropleiding Social Work moet je beschikken over:
  • Een afgeronde bacheloropleiding (hbo of wo), bij voorkeur van een verwante opleiding in het sociale domein. Belangrijker dan het juiste diploma is jouw affiniteit met het sociale domein en een probleemoplossende, ondernemende en innovatieve werkhouding.
  • Geldt alleen voor de deeltijd variant: Een relevante werkplek (betaald of onbetaald) binnen het domein Social Work, die past bij de masteropleiding Social Work en je de mogelijkheid biedt om opdrachten en onderzoek vanuit deze opleiding in de praktijk uit te voeren. Je hebt hiervoor een intentieverklaring van je werk-/opdrachtgever nodig.
Heb je niet het juiste diploma, maar wel een gelijkwaardig diploma of gelijkwaardige werkervaring? Informeer dan naar de mogelijkheden.

Intakegesprek

Je kunt je inschrijven voor de opleiding via www.studielink.nl. Je schrijft je in bij zowel de Hanzehogeschool Groningen als NHL Stenden Hogeschool. Kijk hier voor de inschrijftips. 

 

Na je aanmelding nodigen we je uit voor een intakegesprek. Het intakegesprek is een verplicht onderdeel van de aanmeldprocedure, net als het bezoeken van een voorlichting. Tijdens dit gesprek kijken we of er een match is tussen jou en de opleiding. We praten bijvoorbeeld over jouw leervraag en jouw motivatie. Ter voorbereiding op het intakegesprek vragen we je enkele documenten aan te leveren. Als je geen achtergrond in het sociaal domein hebt, vragen we je een aanvullende opdracht te doen. 

 

Samenwerking NHL Stenden Hogeschool

Het onderwijsprogramma wordt uitgevoerd in samenwerking met NHL Stenden Hogeschool. Je volgt afwisselend onderwijs in Leeuwarden en Groningen. Door deze unieke samenwerking is het mogelijk de kennis(-netwerken), expertise en onderwijsfaciliteiten van de beide hogescholen te combineren. Daar profiteer jij als student van.

 

Geïnteresseerd? Kom naar een voorlichting
Wil je weten meer weten over de Master Social Work of wil je weten of deze opleiding bij je past? Kom dan naar één van de voorlichtingsavonden. Tijdens zo'n avond vertellen docenten en huidige studenten over de inhoud, de werkwijze en wat je als student met de masteropleiding Social Work kunt bereiken.

 

Voorlichting voltijd & deeltijd
Begin september is bekend wanneer de voorlichtingsmomenten zijn voor de master Social Work voltijd & deeltijd.

 

Opbouw

De voltijdmaster duurt één jaar.
De deeltijdmaster duurt twee jaar.

De feitelijke studieduur is persoonsafhankelijk. Je kunt de studie deels zo plannen en inrichten dat deze past binnen jouw beschikbare studietijd en werksituatie.

 

Na de studie

Het werkveld geeft aan dat er een grote behoefte is aan meer masteropgeleide Social Workers. De masteropleiding Social Work bereidt je voor op functie van adviseur of regisseur bij veranderingsprocessen in het sociaal domein. Je wordt de spil tussen uitvoering en beleid. Na de studie ben je een kei in analyseren, innoveren en weet je hoe je verschillende partijen kunt verbinden. Je mag dan de titel Master of Social Work (MSW) voeren.