Een impact maken

Alles wat we bij het CBS doen heeft een enorme sociale en economische impact. Op basis van onze onafhankelijke en betrouwbare informatie worden belangrijke beleidsbeslissingen genomen door overheidsinstellingen in zowel Den Haag als Brussel. Provincies, gemeenten en bedrijven, maar ook individuele burgers profiteren van onze onderzoeksresultaten, die elke dag weer de krantenkoppen halen.

 

Onze IT-specialisten ontwikkelen, testen en monitoren de applicaties die onze onderzoekers gebruiken. Zij onderhouden onze netwerken en werken samen met onder andere Google en Microsoft aan innovatieve projecten. Het CBS is voortdurend gericht op innovatie: we werken aan een big data-infrastructuur die zowel uniek is in de wereld als 'state of the art'. We voeren ambitieuze IT-projecten uit op elk niveau binnen de organisatie: van de verzameling tot de verwerking van onze gegevens, en van de automatisering van processen tot aan onze eigen redactieruimte.

 

Big data wordt steeds belangrijker. Als informatiedienstverlener en hightech IT-organisatie heeft het CBS regelmatig vacatures voor innovatieve onderzoekers en ambitieuze IT-specialisten. Met voornamelijk als doel om te pionieren in de voorhoede van de branche.


Je collega's: verschillende achtergronden, dezelfde focus

Bij het CBS werken mensen met verschillende achtergronden nauw samen: economen en software-ingenieurs, maar ook wiskundigen, natuurkundigen, biologen, artsen en scheikundigen. Je ziet ze op verschillende manieren gekleed: van een slimme broek tot een spijkerbroek, en van een pak tot een baggy trui. Wat ze allemaal gemeen hebben, is de focus op kwalitatief hoogwaardige onderzoeksresultaten.

Gesloten Vacatures & Stages van Centraal Bureau voor de Statistiek