Lucom Biometric Signing software vult het gat binnen vele veiligheidsprocessen. Vergeleken met een Ink signature op papier legt het ca. 7 aspecten (druk, snelheid, ritme, versnelling, etc.) van het handschrift vast in plaats van druk in papier als de traditionele pen en papieren handtekening. In het perspectief van de 'digitale wereld' is de Biometrische (digitale) handtekening bijna een noodzaak. Wanneer ondertekende papieren documenten worden gescand en papier wordt vernietigd, verliest een handtekening op dat moment bijna al zijn bewijskracht. Het wordt gereduceerd tot een afbeelding zonder dat het document aantoonbaar bindend is.

 

Juridisch proces
PKI-certificaten worden vaak 'digitale handtekeningen' genoemd, maar het is geen handtekening. Het bewijst alleen dat de persoon die het document heeft 'ondertekend' in het bezit was van het PKI-apparaat. Lucom voegt ook PKI-certificaten toe, maar dan voor tijdstempels en als extra beveiligingssleutel die het document dat met de Biometrische handtekening is ondertekend, verzegelt. De combinatie van de Biometrische Handtekening en PKI bewijst dus de bron van het document en de details om te bewijzen wie het document heeft ondertekend.

 

Voorafgaande veiligheidscontrole
Het bovenstaande gebruik biedt een veilige en rechtsgeldige procedure. De Biometrische technologie biedt ook veilige identificatie- en authenticatiemogelijkheden voorafgaand aan een proces. De handtekening van individuele personen kan in een beveiligd profiel worden bewaard en op het moment van ondertekening gaat het proces alleen door als er een match is tussen de handtekening en het profiel!
- Fraude begint vaak met een vervalste identiteitscontrole en de Biometrische handtekening stelt organisaties in staat om het begin van een frauduleuze actie of een frauduleus proces te voorkomen.

 

Beveiliging in de oplossing
- De handtekeningen en Biometrische gegevens binnen een document kunnen niet voor andere doeleinden of misbruik worden overgedragen.
- Geprofileerde handtekeningen kunnen niet worden geüpload vanuit een database, maar kunnen alleen het resultaat van de wedstrijd terugsturen naar de aanvrager.

 

Beeld Lucom E signing