Webster University biedt een Cybersecurity Graduate Program aan en exploiteert vier cyberlabs.

 

Het Cybersecurity Graduate Program van Webster University richt zich op cybercriminaliteit, cyberfraude en cyberspionage. Studenten en professionals worden voorbereid op posities in de publieke en private sector die toezicht houden op, werken met of bescherming bieden aan kritische computersystemen, informatie, netwerken, infrastructuren en communicatienetwerken.

 

Luchtfoto Webster University bewerkt 3

 

Studenten die de cybersecurity masteropleiding (of afstudeerdiploma) voltooien zijn in staat om effectief oplossingen aan te dragen voor het beveiligen van cyber netwerken en zorgen voor online beveiliging, aangezien zij cybersecurity toepassen op:

  • Bescherming van digitale informatie
  • Cyberterrorisme
  • Cyberfraude & -diefstal
  • Cyberintelligentie & contraspionage
  • Digitaal forensisch onderzoek
  • Pre-emptieve en strategische kracht-operatie toepassingssituaties

Webster's masteropleiding in cybersecurity werd opgericht in 2014. De Amerikaanse Air Force Space Command benaderde Webster University om het programma te maken omdat het 1.400 medewerkers had die training in cybersecurity nodig hadden. Het Cybersecurity programma is nu ook beschikbaar op Webster University in Leiden/Amsterdam.

De vier Cyber Labs zijn de laboratoria die gebruikt worden ter ondersteuning van veilig en wetenschappelijk verantwoord onderzoek, experimenteren, samenwerken en leren:

  1. Het Cybersecurity Networking Laboratory is een veilige plek om de grenzen van cyberspace te verkennen. Toegang op afstand wordt ondersteund voor wereldwijd onderzoek en experimenten.
  2. Het Emanations Laboratorium gebruikt geluids-, licht- en radiofrequenties om informatie uit te wisselen, te experimenteren met signalering en interferentie, en de grenzen van communicatie, interceptie en interferentie te testen.
  3. Het Kennisdelingslaboratorium ondersteunt de missie om informatie te delen en biedt een rijke omgeving om de grenzen van de samenwerking te ondersteunen en te verkennen.
  4. Het Web Services Laboratorium is de externe interface naar de Cyber Labs. Het ondersteunt onderwijs en experimenten en fungeert als een toegangspoort tot onze andere Cyber Labs.

Webster University is een Amerikaanse universiteit, opgericht in 1915, met meer dan 17.000 studenten die op campuslocaties in Noord-Amerika, Europa, Azië en Afrika studeren.