Type:
Permanent employment
Location:
Driebergen-Rijsenburg
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
15/12/2021
Status:
Open
Apply before:
05/01/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Het Cyber Enabled team van de Landelijke Eenheid zoekt een digitaal coördinator cybercrime die in staat is om op zaaksniveau en op technisch niveau de verbinding te leggen binnen het team en tussen teams onderling.

 

Wat ga je doen?

Als digitaal coördinator cybercrime stuur je de dagelijkse operationele werkzaamheden van het Team Cyber Enabled. Dit team houdt zich bezig met de opsporing van strafbare feiten in complexe digitale omgevingen en de bestrijding van fenomenen binnen het domein van cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit. Door jouw digitale en tactische ervaring weet je deze werelden aan elkaar te verbinden. Je levert een belangrijke bijdrage aan het eindresultaat door afspraken te maken over de uitvoering, het resultaat, de probleemgerichte aanpak en (het nakomen van) de planning. Verder ondersteun je bij de functioneringsgesprekken met de medewerkers en adviseer je over het bijsturen en verbeteren van het operationele werk. Je coördineert en organiseert de uitvoering van vastgestelde plannen van aanpak, werkoverleg en briefings. Je begeeft je hierbij op het snijvlak van hoogopgeleide specialisten en de behoefte van het werkveld, zoals de opsporing. Je houdt zicht op nieuwe ontwikkelingen en het borgen van hierover opgedane kansen voor de opsporing.

 

Waar ga je werken?

Ook binnen ondermijningsonderzoeken van de Dienst Landelijke Recherche neemt de digitale component een steeds grotere plek in. Om dit te bestrijden is het Team Cyber Enabled opgericht. Jij komt te werken in dit rechercheteam waarbinnen de digitale component zeer zwaar is uitgebreid. Binnen dit team is offensief datagedreven opsporen de norm en werken tactische collega's intensief samen met digitaal specialisten aan interventies met impact. Op creatieve wijze en door het benutten van alle toegestane (technische) mogelijkheden bestrijden we de georganiseerde misdaad. Dit gebeurt onder meer door het uitvoeren van eigen opsporingsonderzoeken en internationale rechtshulpverzoeken. Daarnaast werkt het team nauw samen met het Team High Tech Crime binnen het cyberdomein van de Dienst Landelijke Recherche. Het team werkt vanuit Driebergen. Het pand ligt direct aan de A12 en is uitstekend bereikbaar.

 

Wie ben jij?

Als digitaal coördinator ben je een verbinder, zowel binnen het team als tussen de teams. Dit doe je zowel op techniek als op de zaak. Je stimuleert, motiveert en coacht medewerkers en je bent in staat om een coördinerende rol te vervullen op inhoud en proces. Ook zorg je ervoor dat de juiste keuzes worden gemaakt. Je kunt de kaders aangeven waarbinnen de specialistische werkzaamheden plaatsvinden en je handelt en communiceert tactvol. Je bent faciliterend en voorwaarden-creërend; een volwaardig gesprekspartner met voldoende digitale kennis. Wanneer het om super specialistische thema’s gaat schakel je de senior digitaal specialist in. Je ziet opsporingskansen vanuit je expertise en je bent in staat deze verder uit te werken met andere digitaal specialisten; daarbij stel je plannen van aanpak op en voer je deze ook (deels) uit. Je kunt goed samenwerken met collega’s en bent in staat collega-rechercheurs te steunen en te enthousiasmeren. Verder draag je actief bij aan het gemeenschappelijk belang.

 

Daarnaast beschik je over:

  • een hbo-diploma (bij voorkeur een ICT-opleiding);
  • een rijbewijs B;
  • goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • ervaring met IT en bij voorkeur cybersecurity;
  • opsporingservaring.

 

Wat wij bieden

De standplaats is Driebergen-Rijsenburg. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. 

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.903,- en maximaal € 4.685,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist B, werkterrein digitale expertise.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een veiligheidsonderzoek en een functiegericht assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http://it.kombijdepolitie.nl/
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.