Type:
Permanent employment
Location:
Apeldoorn
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
24/01/2023
Status:
Open
Apply before:
06/02/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Telefonie, OSINT, scripting, netwerktechnologie, visualisatietechnieken, automotive, camerabeelden, big data, digitaal forensisch onderzoek, security, cybercrime: het vakgebied cybercrime en digitale opsporing is erg breed. De kennis op gebied van cybercrime of security die jij hebt opgedaan breng je graag over. Als docent cybercrime en digitale opsporing bij de Politieacademie in Apeldoorn deel jij jouw expertise over de digitale wereld. Zo draag je bij aan de professionele ontwikkeling van de politieorganisatie. We hebben ruimte voor meerdere collega’s!

 

Wat ga je doen?

De ontwikkelingen binnen de digitaal forensische opsporing, zowel op technisch, tactisch als juridisch vlak, volgen elkaar in rap tempo op. Die snelheid en dynamiek maakt dat de vraag naar kennis onverminderd groot is. Vanuit het cybercrime en digitaal opsporen vakgebied geef jij de opleidingen vorm en inhoud. De ontwikkelingen binnen het vakgebied gaan snel en zijn niet meer weg te denken bij ieder opsporingsonderzoek. Het is je passie om bij te blijven. Jij bent dan ook bezig met het actualiseren van de lesstof en leermiddelen. Zo houd jij je lesstof zo actueel en praktijkgericht mogelijk. Samen met de andere docenten zorg jij dat de politiemedewerkers digitaal fit worden en leer je digitaal gelabelde studenten de kennis die ze nodig hebben om als specialist aan het werk te gaan. Studenten begeleid en coach je bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Je voert evaluaties uit en neemt examens af. Ook ben je vraagbaak voor zowel studenten als collega-docenten. Je onderhoudt contacten en participeert in werkgroepen. Op inhoud draag je bij aan de (door)ontwikkeling en actualisatie van het onderwijs in het kader van de onderwijsherziening van het cluster. Jij ziet doceren als een mooie nieuwe stap in je carrière en wilt de komende jaren niet alleen investeren in je studenten, maar ook in jezelf.

 

Waar ga je werken?

De Politieacademie is het opleidings- en kenniscentrum voor de politie. Zij biedt korte trainingen en volledige opleidingen aan, van mbo-niveau 2 tot en met academisch niveau. Hier komen competentiegericht onderwijs, kennis en het politiewerkveld samen. 

Het Onderwijsteam Thematische Opsporing (totaal ongeveer 50 fte) en bestaat uit de volgende zeven clusters:

  • Financieel-economische Criminaliteit;
  • Cybercrime en Digitale Opsporing;
  • Afdeling Vreemdelingen, Identificatie en Mensenhandel;
  • Zeden, Kinderporno en Kindersekstoerisme;
  • Wapens;
  • Drugs;
  • Milieucriminaliteit.

Samen met negentien collega docenten maak jij deel uit van het Cluster Cybercrime en Digitale Opsporing. Binnen het cluster en het gehele team is de bereidheid tot samenwerking groot en hebben collega's een passie voor hun eigen specialisme. 

 

Wie ben jij?

Op heldere, inspirerende en innovatieve wijze breng jij je kennis over, zowel naar studenten als naar je collega's. De laatste jaren hebben we veel ervaring opgedaan met blended learning trajecten, ook deze vorm van onderwijs past bij jou. Je neemt verantwoordelijkheid voor je vakgebied en gaat creatief en flexibel om met de onderwijscasuïstiek en lesinhoud. Je bent leergierig. Organiseren gaat je goed af en je bent in staat studenten te motiveren en te ondersteunen in hun leerproces. Samenwerken is je op het lijf geschreven. Je bent representatief en een volwaardige gesprekspartner voor zowel in- als externe partners.

Mensen met een achtergrond in cybersecurity nodigen we ook graag uit om te solliciteren. Jij hebt dan brede maar ook diepe kennis van security en de hieraan gerelateerde onderwerpen, zoals Ransomware, Phishing en Hacking. Deze kennis ga je nu dan inzetten in het onderwijs ten aanzien van de opsporing. Bij voorkeur ben je in het bezit van een CEH, CHFI, SANS, CISSP certificaat of andere security certificaten.

 

Verder beschik je over:

  • een hbo-diploma;
  • ruime kennis van en ervaring op één of meer onderwerpen vanuit het vakgebied;
  • een Politie Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PPDG) of de bereidheid dit te halen;
  • bij voorkeur ervaring in het geven van opleidingen en/of trainingen.

Wat wij bieden

De standplaats is Apeldoorn. Er is ruimte voor meerdere collega's. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Daarbij kun je deels je werkzaamheden vanuit huis of andere leslocaties uitvoeren. We bieden daarbij de mogelijkheden zowel (inter)nationaal training en onderwijs te volgen en zelfs te verzorgen.

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

 

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.155,- en maximaal € 5.027,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is docent C.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.