Keywords:
Police, Forensic data analysis, Operational Policy
Type:
Permanent employment
Location:
Krimpen aan den IJssel
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
23/02/2022
Status:
Open
Apply before:
08/03/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Wat ga je doen?

Als labcoördinator ben je inhoudelijk verantwoordelijk voor de kwaliteit van de laboratoriumprocessen in de tweede lijn van Forensische Opsporing (FO). Je coördineert het lab dactyloscopie, DNA-vooronderzoek en de identificatie van drugs. Dagelijks zorg jij voor het (voor)onderzoeksproces en zie je toe op de borging en validering van de werkprocessen. Daarnaast:

  • zorg jij ervoor dat het kwaliteitssysteem, dat ontwikkeld is voor het dacty proces (volgens ISO normering 17025), uitgevoerd wordt en denk je continu mee over verbeteringen;
  • stel je beleidsrapportages en adviezen op en implementeert en evalueert deze;
  • organiseer je de implementatie van (nieuw) vastgesteld forensisch beleid;
  • weet je wat er in de buitenwereld op het gebied van onderzoek naar DNA, dactyloscopie en/of verdovende middelen gebeurt en haalt hiervan de voor de forensische opsporing nuttige kennis binnen. Jouw focus ligt steeds op de kwaliteit van onderzoeksprocessen.

Je bevordert en beoordeelt als mentor de vakvolwassenheid van collega's. Hierover lever je input aan de teamcoördinator ten behoeve van het maken van ontwikkelafspraken en beoordeling. Je zorgt daarmee voor een hoog deskundigheidsniveau van de uitvoerende medewerkers. Je werkt hiervoor nauw samen met de kwaliteitscoördinator van FO, maar ook met de teamcoördinator die zich meer richt op de bedrijfsvoering en de personele aansturing en ontwikkeling. Je opereert in een dynamische omgeving en werkt daarin samen met andere eenheden en ketenpartners zoals het OM en het NFI. Al met al draag je bij aan een continu proces van verbetering van de forensische opsporing als geheel en de professionalisering van de tweede lijn in het bijzonder.

Recherchewerk is onvoorspelbaar en dat betekent dat je kunt worden gevraagd om, wanneer nodig, op onregelmatige tijden te werken.

 

Waar ga je werken?

Team Forensische Opsporing van Eenheid Rotterdam heeft een totale formatie van ongeveer 150 fte. Het team is opgedeeld in:

  • 1e lijns-onderzoek op de plaats delict of plaats incident (in het geval van verkeersongevallenanalyse);
  • 2e lijns-vervolgonderzoek aan sporen en sporendragers door o.a. laboranten en experts in eigen laboratoria en (voor)onderzoeksruimtes;
  • een Frontdesk waarbinnen planning en prioritering van de inzetten plaatsvindt, evenals advisering met betrekking tot forensisch onderzoek.

Op dit moment zijn de accreditatie van het dactyloscopisch proces, de verdeling van DNA vooronderzoek binnen het eigen lab en extern en de toekomstige inrichting van het verdovende middelen onderzoek landelijke speerpunten voor de tweede lijn.

Het forensisch opsporingsteam werkt vanuit Krimpen aan den IJssel aan de opsporingsonderzoeken in de gehele eenheid Rotterdam. Het team herbergt een schat aan specialistische kennis en ervaring. Betrokken medewerkers die met jarenlange inzet hun sporen hebben verdiend in het forensisch vakgebied.

 

Wie ben jij?

Je hebt uitstekende analytische vaardigheden, veel theoretische kennis en bent creatief in je oplossingen. Presteren onder druk in een dynamische omgeving is je op het lijf geschreven. Je werkt planmatig en gestructureerd en weet prioriteiten te stellen. Anderen weet jij te overtuigen van bepaalde ideeën, waarbij je rekening houdt met de praktische uitvoerbaarheid. Voor rapportages en beleidsstukken ben je in staat heldere en begrijpelijke teksten te schrijven. Ook ben jij in staat om Engelse rapportages te lezen. Je maakt gemakkelijk verbinding en bent een uitstekende coach voor de medewerkers. Bovendien kun jij mensen goed met elkaar laten samenwerken. Je inspireert, straalt energie uit en denkt in mogelijkheden!

Verder heb je:

  • een hbo-diploma, waarbij je ook kennis hebt opgedaan van chemie en/of medische biologie en met name moleculaire biologie;
  • ervaring met het werken met een kwaliteitssysteem (ISO 17025 normering).

Wat wij bieden

De standplaats is Krimpen aan den IJssel. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.547,- en maximaal € 5.296,- (schaal 11 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist C.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een veiligheidsonderzoek P maakt deel uit van de selectieprocedure.

  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).

  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.