Keywords:
Forensics
Type:
Temporary employment
Location:
Venlo
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Published:
16/11/2020
Status:
Open
Apply before:
14/12/2020
Hours p/wk:
36

Description:

Locatie(s):

Elst GE, Enschede, Huizen, IJmuiden, Leiderdorp, Krimpen aan den IJssel, Tilburg, Middelburg, Eindhoven, Venlo

 

 

De Forensische Opsporing zoekt meerdere onderzoekers plaats delict. Elke dag is anders en het belang van jouw werk is groot. Heb jij oog voor detail en werk jij nauwkeurig? Kom dan één van onze teams versterken!

 

Wat ga je doen?

Elke dag binnen de Forensische Opsporing is anders. Hierdoor is er bijzonder veel variatie in je werkzaamheden. Werk waarbij elk moment de telefoon kan gaan omdat jouw kennis en kunde nodig zijn. Dat kan na een inbraak zijn, na een overval of een zedendelict. Maar ook na moord/doodslag, een plofkraak of een brandstichting. Het belang van jouw werk is dus groot; zowel tijdens je onderzoek als bij de schriftelijke verwerking.

 

Hoe een dag als onderzoeker plaats delict eruitziet?

's Morgens om 06:15 uur sta je op (je bent een ochtendmens, dat scheelt), om stipt om 07.30 aan het werk te gaan. Onder het genot van een bak koffie bespreek je wat er de afgelopen avond en nacht is voorgevallen, waarna de coördinator je vraagt om onderzoek te doen naar aanleiding van een inbraak. Ter plaatse blijkt de inbraak bij een 75-jarige vrouw te zijn geweest, die hevig geschrokken is. Terwijl de vrouw haar verhaal vertelt, luister je goed en laat je merken dat je haar begrijpt. Je pakt je koffer uit de bus en gaat je onderzoek doen. Terwijl je werkt, leg je aan het slachtoffer uit wat je aan het doen bent.

Terwijl je de veiliggestelde sporen inpakt, krijg je een berichtje op je telefoon: "Om 10.30 uur kun je een verdachte van een steekincident bemonsteren". De verdachte zit ingesloten in het huis van bewaring en doet wat lastig. Hoewel je hulp krijgt van collega’s, duurt het onderzoek hierdoor langer dan gebruikelijk. Na je aankomst op het bureau en een iets verlate lunch, stort je je op het maken van je processen-verbaal.

 

Waar ga je werken?

Je komt te werken voor de Forensische Opsporing, waar in verschillende teams in het land zo’n 1500 enthousiaste professionals werkzaam zijn.

De Forensische Opsporing (FO) biedt kennis en kunde op alle vlakken binnen de opsporing met behulp van forensische methoden en technieken. Dit doen wij vanuit verschillende politie-eenheden, die onderling veel samenwerken. Zo draagt FO bij aan de waarheidsvinding en daarmee de veiligheid in Nederland. In de manier waarop we dat doen staan integriteit, kwaliteit, transparantie en objectiviteit centraal. Open communicatie en collegialiteit zijn binnen FO belangrijk. Je komt terecht in een inspirerende en professionele werkomgeving, waarin eigen inbreng erg wordt gewaardeerd.

We zoeken onderzoekers plaats delict voor de volgende eenheden:

  • Noord-Nederland: 2 fte
  • Oost-Nederland: 4 fte (Elst en Enschede)
  • Midden-Nederland: 5 fte (Huizen)
  • Noord-Holland: 2 fte (IJmuiden)
  • Amsterdam: 2 fte
  • Den Haag: 6 fte (Leiderdorp)
  • Rotterdam: 6 fte (Krimpen aan den IJssel)
  • Zeeland-West-Brabant: 10 fte (Tilburg en Middelburg)
  • Oost-Brabant: 2 fte
  • Limburg: 2 fte

Wie ben jij?

Jij bent de collega die oog heeft voor detail, nauwkeurig werkt en analytisch sterk is. Je bent nieuwsgierig, onderzoekend en je bent wars van tunnelvisie. In een onderzoek kun jij het verschil maken, en dit besef je je ook. Je kunt werken volgens gestandaardiseerde methoden en kunt op administratief gebied de afgesproken werkwijzen toepassen. Je kunt op je eigen werk reflecteren en bent in staat feedback te geven en te ontvangen. Van meerdere partijen die, op hetzelfde moment, informatie van jou wensen, ben jij niet onder de indruk. Je bent stressbestendig en blijft onder druk en bij tegenslag beheerst en doelmatig werken. Hierbij durf je je grenzen en ook je kwetsbaarheid aan te geven.

Het eindproduct van je onderzoek is een proces-verbaal, dat je zonder moeite in heldere en begrijpelijke taal schrijft. Ook mondeling kun je jezelf duidelijk uitdrukken. Je toont initiatief, staat stevig in je schoenen en je hebt technisch inzicht. Het is voor jou vanzelfsprekend om de verbinding te zoeken met anderen. Door je flexibele houding schrik je niet van de onvoorspelbaarheid van het werk, zowel wat betreft het soort onderzoek als je werktijden. Je bent je ook bewust met welk menselijk leed je te maken gaat krijgen en kunt hierin afstand bewaren.

Verder heb je:

  • een mbo-diploma;
  • een rijbewijs B (en bij voorkeur ook E).

Hbo-kandidaten die willen starten in het werkveld Forensische Opsporing, nodigen we ook uit om te solliciteren.

 

 

Wat wij bieden

Er is ruimte voor 41 fte, verdeeld over verschillende eenheden. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week) met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleidingen is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen.

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.060,- en maximaal € 3.425,- (schaal 7 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is generalist forensische opsporing.

  

Wat verder belangrijk is

  • De selectiegesprekken vinden plaats tussen maandag 4 en vrijdag 22 januari 2021.
  • Een vakinhoudelijk assessment, medische toets en veiligheidsonderzoek maken deel uit van de selectieprocedure.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.