Keywords:
Embedded Systems, Electrical Engineering
Edu type:
Formal education
Location:
Arnhem
Education:
Associate degree (EQF 5)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Werk je in de elektrotechniek en wil je je verder ontwikkelen? De Associate degree-opleiding Elektrotechniek / Embedded Systems Engineering biedt je de mogelijkheid om een opleiding op hbo-niveau te volgen zonder dat je daarvoor 4 jaar in de studiebanken hoeft te zitten.

 

Wat is een Associate degree-opleiding (Ad)?

Bij een Associate degree-opleiding (Ad) studeer je op hbo-niveau, maar omdat de omvang van het opleidingsprogramma beperkt is (ongeveer 2 jaar), word je geen hbo-ingenieur. Het Ad-diploma heeft een eigen, officieel erkende status. Deze Ad-opleiding zal je opleiden tot een specifiek beroep in de elektrotechniek.

 

Veel vraag naar technici!

In de sector Elektrotechniek is de vraag naar goed opgeleide (hbo-)technici enorm groot; veel groter dan het huidige aanbod. Het thema duurzame energie -en in het bijzonder duurzame elektrische energie- speelt een belangrijke rol in deze opleiding.

 

Arbeidsmarktperspectief

Na afronding van de opleiding kun je werkzaamheden verrichten in diverse organisaties, zowel qua aard als qua omvang. Werkvelden waarin je goed tot je recht komt zijn:

  • Energietechniek
  • Computertechniek
  • Digitale systemen
  • Datacommunicatie of - acquisitie
  • Technische automatisering
  • Mechatronica
  • Projectmanagement

Je kunt bijvoorbeeld de functie van service engineer embedded systems engineering of modification engineer gaan vervullen.

 

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).