Keywords:
Embedded Systems, Electrical Engineering
Edu type:
Formal education
Location:
Arnhem
Education:
Associate degree (EQF 5)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

 

 In 2 jaar tijd embedded systems engineer worden? De verkorte opleiding Elektrotechniek is dan ideaal! Je gaat aan de slag met software én hardware en ontwikkelt intelligente systemen. Zo maak je apparaten gebruiks- en milieuvriendelijker en lever je een bijdrage aan een beter milieu.

 

De Ad Embedded Systems Engineering is geschikt voor iedereen die zich in korte tijd wil specialiseren in het ontwikkelen van hard- en software voor slimme apparaten en systemen. Een Ad duurt 2 jaar: je volgt een deel van het hbo-programma. Het niveau van de opleiding is hbo. Na je afstuderen kun je in een hogere functie op hbo-niveau gaan werken. Je leert ontwerpen met VHDL en unified modeling language (UML) gebruiken. Je werkt aan je vaardigheden als adviseur intelligente systemen.

 

 

Baankansen

De Ad Embedded Systems Engineering sluit heel goed aan op de arbeidsmarkt. De vraag naar professionals met kennis van zaken is enorm. Er is een groot tekort aan adviseurs met specialistische kennis van intelligente systemen. Mensen die soft- en hardware programmeren zodat systemen slimmer werken. Bijvoorbeeld door het verzamelen en delen van gegevens via internet of displays of voor het aansturen van led’s of motoren. Hoe breng jij hardware, software en techniek met elkaar communiceren? In deze beroepen kun je straks goed uit de voeten:

- service engineer embedded systems
- modification engineer
- test engineer

 

 

Vaardigheden
Je leert alles over:

- programmeren;
- beschrijvingstalen;
- microcontrollers;
- digitale schakelingen;
- vaardigheden als adviseur intelligente systemen.