Keywords:
Embedded Systems, Electrical Engineering
Edu type:
Formal education
Location:
Arnhem
Education:
Associate degree (EQF 5)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Met de associate degree (Ad) opleiding Embedded Systems Engineering in deeltijd ga je aan de slag met software én hardware. Je ontwikkelt intelligente systemen waardoor apparaten gebruiks- en milieuvriendelijk worden.

 

SNEL NAAR HBO-NIVEAU: BAANKANSEN IN EMBEDDED SYSTEMS ENGINEERING: 

De associate degree Embedded Systems Engineering sluit goed aan op de arbeidsmarkt. Er is een groot tekort aan adviseurs met specialistische kennis van intelligente systemen, mensen die soft- en hardware programmeren zodat systemen slimmer werken. Daarom kun je na het afronden van deze deeltijdopleiding direct aan de slag.

 

VAARDIGHEDEN

Dit zijn vaardigheden die je leert:

  • Software voor embedded systemen programmeren
  • Internet of things applicaties ontwerpen
  • Hardware en software testen

BEROEPEN

In deze beroepen kun je straks goed uit de voeten:

  • Service engineer embedded systems
  • Modification engineer
  • Test engineer

KOM KENNISMAKEN

Twijfels? Kom naar de volgende Open Avond op 7 juni 2023 en stel al je vragen aan onze docenten. Duurt dat te lang of wil je meer weten over je persoonlijke studieroute? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met een studieadviseur. Zo toets je al je verwachtingen voordat je een definitieve keuze maakt.

 

WERK AAN DE WINKEL: DE TOEKOMST VAN EMBEDDED SYSTEMS ENGINEERING

Gebruiksvriendelijker, duurzamer, slimmer. De ontwikkelingen in elektrotechniek gaan razendsnel. Voor bedrijven is het steeds belangrijker duurzaam te werken. De sector trekt enorm aan. Naast een tekort aan mensen is er ook een tekort aan specifieke vakkennis. Met de associate degree Embedded Systems Engineering ligt de wereld aan je voeten. Er zijn veel bedrijven waar jij als professional met actuele kennis direct aan de slag kunt!

 

WAT IS EEN ASSOCIATE DEGREE?

De associate degree (Ad) Embedded Systems Engineering in deeltijd is geschikt voor iedereen die zich in korte tijd wil specialiseren in het ontwikkelen van hard- en software voor slimme apparaten en systemen. Een Ad duurt 2 jaar, in die tijd volg je een deel van het hbo-programma. Het niveau van de opleiding is hbo. Na je afstuderen kun je in een hogere functie op hbo-niveau gaan werken. Je leert ontwerpen met VHDL en unified modeling language (UML) gebruiken. Je werkt aan je vaardigheden als adviseur intelligente systemen.

 

HET VERSCHIL TUSSEN EEN ASSOCIATE DEGREE EN EEN BACHELOR: 2 OF 4 JAAR STUDEREN?

Heb je het in je om voor langere tijd werk en studie te combineren? Dan kun je ook kiezen voor een volledige hbo-opleiding van 4 jaar in deeltijd. De bachelor Embedded Systems Engineering leidt je op tot embedded systems ingenieur die alle fijne kneepjes van het vak kent. Na deze deeltijd opleiding heb je de ingenieurstitel (ing.) behaald.