Keywords:
Security, Education Market
Edu type:
Formal education
Location:
Arnhem
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
01/09/2021
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Dit is een BOL-opleiding. De lessen zijn beroepsgericht en worden gegeven door vakspecialisten op het gebied van Beveiliging. Je krijgt afwisselende lessen qua theorie en beroepsgerichte praktijk aangeboden, zowel binnen als buiten de school. De sportlessen zijn er op gericht om flink aan je conditie te werken en om je weerbaar te maken voordat je op stage gaat en voordat je gaat werken. Je behaalt tijdens je opleiding het SVPB-vakdiploma (Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties) en daarnaast behaal je een aantal extra certificaten om zo je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten: BHV (Bedrijfshulpverlening, EHBO, AED, Ontruimen), VCA (VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en is bedoeld om jou veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen), sport, brandveiligheid, en weerbaarheid.

 

Daarnaast kun je zelf kiezen uit een aantal keuzedelen waardoor je je eigen accent in de opleiding bepaalt voor het komende jaar. Dit opleidingsaanbod is uniek in de regio. We adviseren je graag hoe je straks de meeste kans op werk hebt of met welke keuzes je makkelijk kunt doorstromen naar een vervolgopleiding niveau 3.

 

In leerjaar 2 wordt extra aandacht besteed aan loopbaanontwikkeling. We bereiden je dan intensief voor op je eerste stappen op de arbeidsmarkt of eventuele vervolgopleiding die het beste bij je past.

 

Opleidingsduur 1,5 – 2 jaar. Dit is afhankelijk van de keuzes die jij het komende jaar gaat maken.

 

Ons onderwijs

Bij Rijn IJssel volg je RIJk Onderwijs. Bij de start van je opleiding ga je je eerst oriënteren: je kijkt goed wat je opleiding en beroep precies inhouden en wat jouw leervragen zijn. Na die oriëntatiefase volgt de ontwikkelfase: je ontwikkelt je totdat je beroepsbekwaam bent.

 

Tijdens je opleiding werk je steeds zelfstandiger. Jij bepaalt steeds meer je eigen leerroute. Als je alle werkprocessen voor je latere beroep goed in de vingers hebt, kun je examen doen.

 

Dit kun je doen na je studie

Na het behalen van je vakdiploma Beveiliger een leuke en uitdagende baan waar je in de ochtend niet weet wat je in de middag of avond gaat doen? Wil je bijdragen aan de orde en veiligheid in Nederland? Ben je representatief, flexibel, betrouwbaar, integer en durf je mensen aan te spreken als dat nodig is? Dat is de opleiding Beveiliger iets voor jou.

 

Bij steeds meer winkels, luchthavens, vluchtelingen centra, musea, industrieterreinen, scholen en andere gebouwen staan beveiligers. Als Beveiliger houd je toezicht en voer je controles uit in uniform. Daarnaast spreek je mensen aan op ongewenst gedrag en treed je op waar de wet wordt overtreden. Ook verleen je hulp bij ongevallen en calamiteiten. In veel gevallen ben je echter bezig met dienstverlening waaronder het verwijzen van mensen, vragen beantwoorden, bezoekers ontvangen en baliewerkzaamheden. Je bent een echt visitekaartje voor de werkgever waarvoor je werkt.

 

Klik hier voor meer informatie.