Keywords:
Security, Education Market
Edu type:
Formal education
Location:
Velp
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

IETS VOOR JOU?

Jij kunt goed doorpakken en hebt een dienstverlenende instelling. Je bent representatief en betrouwbaar en je kunt je mondeling goed uitdrukken. Verantwoordelijkheid ga je niet uit de weg en je bent minimaal 16 jaar oud.   

 

BEPERKT AANTAL OPLEIDINGSPLAATSEN BESCHIKBAAR (NUMERUS FIXUS)

Voor deze opleiding in Velp geldt dat er in 2021 - 2022 een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar zijn, namelijk 90*. Dit heeft te maken met het aantal beschikbare stageplaatsen bij de opleiding en beroepsbeeld. 

 

Dit is het totaal aantal opleidingsplaatsen voor de opleiding Beveiliger Dulon College Ede en Beveiliger Astrum College Velp samen.

 

DE OPLEIDING BEVEILIGER 2

Je wordt opgeleid tot een professional die de veiligheid in verschillende situaties kan waarborgen. Je leert toezicht houden, zodat vervelende situaties worden voorkomen. Je ontwikkelt een neus voor zaken die niet in orde zijn en neemt daar passende maatregelen tegen. Dat leer je op school tijdens de lessen, maar ook tijdens excursies, praktijksimulaties, buitenschoolse activiteiten en de stage. Daarnaast werk je aan je algemene vaardigheden, zoals het omgaan met diverse computerprogramma’s, het verlenen van eerste hulp en receptionele taken. Het examen wordt extern afgenomen door de Stichting Vakexamens Particuliere Beveiligingsbranche (SVPB). Voordat je aan de opleiding begint doorloop je een intakeprocedure. 

 

JOUW CARRIÈRE 

Na deze opleiding kun je kiezen uit diverse afwisselende banen waar geen dag hetzelfde hoeft te zijn. Beveiligers voeren werkzaamheden uit op allerlei locaties. Denk aan kantoren, havens, vliegvelden, bedrijventerreinen, scholen, winkels, musea, ministeries of evenementen. Jij zorgt bijvoorbeeld dat bezoekers zorgeloos van een concert kunnen genieten en grote dancefeesten zonder problemen verlopen. Of bewaak jij liever een industrieterrein of groot museum? Ga je voor een baan als mobiel surveillant, dan handel jij alarmmeldingen op correcte wijze af voor een particulier beveiligingsbedrijf. Ook kun je aan de slag als persoonsbeveiliger of vind je een baan bij justitie of bij de Koninklijke Marechaussee.

 

WIL JE EEN LEIDINGGEVENDE FUNCTIE?

Stroom dan na deze opleiding door naar de opleiding Coördinator Beveiliging (niveau 3). 

 

STUDIE IN CIJFERS

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

FaLang translation system by Faboba