Keywords:
Security, Education Market
Edu type:
Formal education
Location:
Haarlem
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Over de opleiding

Je leert werken aan een veilige omgeving voor anderen door toezichthoudende, beschermende en controlerende taken uit te voeren. Belangrijk en afwisselend werk waarbij je veel met mensen omgaat, bijvoorbeeld op luchthavens, op bedrijventerreinen en in zorginstellingen.

  • toezicht en toegangscontroles houden
  • actie ondernemen bij ongewenste situaties
  • gebouwen openen en sluiten
Wat leer je?

Je volgt de opleiding op school en in echte praktijksituaties. Je leert toegangs- en uitgangscontroles uit te voeren en bent betrokken bij surveillances. Ook zal je eenvoudige administratieve werkzaamheden leren verrichten. Je krijgt bijvoorbeeld de volgende vakken: simulatie, beveiligen van gebouwen, wettelijke kaders, communicatie, ICT en de algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap. Afhankelijk van je ontwikkeling en ambities volg je de keuzedelen:

 

Wat voor diploma kun je behalen?

Landelijk erkend diploma en branchediploma SVPB.

 

Wat is het verschil tussen BOL en BBL?

Iedereen leert op zijn eigen manier. Bij het Nova College kies je daarom zelf op welke manier je een opleiding volgt. Volg je graag 5 dagen per week je lessen op school, afgewisseld met praktijkperioden? Kies dan de beroepsopleidende leerweg (bol). Zit je niet graag in de schoolbanken? Kies dan voor de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Je werkt dan 4 dagen in de week en volgt maar 1 dag lessen.

Goed om te weten: welke leerweg je ook kiest, je haalt hetzelfde diploma.

 
Wat kun je na deze opleiding?
Na deze opleiding kun je gaan werken als beveiliger. Je kunt ook doorstromen naar de vervolgopleiidng Handhaver.