Keywords:
Safety
Edu type:
Formal education
Location:
Heerlen
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Jou ontgaat niets

Je kijkt om je heen, houdt je omgeving in de gaten en maakt een inschatting van de situatie. Je bent kritisch en alert. En snel. Jij kunt een stevig sprintje trekken als het nodig is. Als Beveiliger kom je veel mensen tegen, dus kun jij gezichten goed lezen. Je spreekt mensen aan, hebt overwicht, geeft informatie, onderhandelt eventueel en weet de rust te bewaren.

 

Jij zorgt voor orde en veiligheid, signaleert afwijkingen en treedt op in ongewenste situaties. Met je collega’s natuurlijk. Want als de nood aan de man is, ga jij niet de held uithangen, maar schakel je hen in. Voor deze baan moet je stressbestendig zijn en verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Geen enkele situatie is hetzelfde en het is aan jou om op een integere manier besluiten te nemen. Jij houdt het heft in handen. En je hoofd koel.

 

Opleidingsinformatie

Als beveiliger houd jij je bezig met preventieve en repressieve taken. Je houdt toezicht en controleert. Je opent en sluit gebouwen, loopt onder meer algemene rondes, brand- en sluitrondes en werkt zowel overdag als ’s nachts. Van jou verwachten we dat je communicatief en dienstverlenend bent. Dat je goed met mensen kunt omgaan en een goede fysieke conditie hebt.

 

Tijdens je opleiding leer je over de beveiliging van gebouwen en de wettelijke kaders waarbinnen jij mag opereren. In het eerste leerjaar duurt die theoretische vorming 10 maanden. Daarna ga je een heel jaar praktijkervaring opdoen in de vorm van een stage, ook wel Beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd.

 

De opleiding beveiliger duurt in principe 2 jaar. Maar pak jij flink aan en boek je een goede voortgang, dan is het mogelijk om het 2e leerjaar in april af te sluiten i.p.v. juni. Je moet vijf onderdelen met een voldoende afsluiten.