Keywords:
Security, Safety
Edu type:
Formal education
Location:
Zwijndrecht
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Je wilt aan de slag in de beveiligingsbranche. Je houdt van actie en bent goed in de omgang met mensen. Je gaat verantwoordelijkheid niet uit de weg. Dan is de opleiding Beveiliger een goede keuze. 

 

 

Het beroep

Werken in de beveiliging is afwisselend. Je kunt verschillende taken uitvoeren binnen de beveiligingsbranche. Zo kan je kantoorpanden, industrieterreinen en winkels of winkelcentra beveiligen of je kunt surveilleren (mobiele surveillance). Ook geldwagentransport is een onderdeel van beveiliging. Als beveiliger kun je ingezet worden bij grootschalige evenementen, zoals sportwedstrijden of concerten van grote popsterren. Als Particulier beveiliger horen receptiewerkzaamheden ook bij je taken. Wil je meer weten over het beroep en bij welke werkgevers je aan de slag kunt met je diploma? Kijk dan op www.veb.nl/opleidingen.

  

 

De opleiding

De opleiding beveiliger bestaat uit theorie en praktijk. Het grootste gedeelte van de opleiding bestaat uit praktijk, ongeveer 60%. De rest van de tijd zit je op school en krijg je theoretische vakken zodat je goed voorbereid bent op de praktijk. Met praktijk bedoelen we praktijklessen zoals EHBO, projecten inop opdracht van bedrijven en stages. In het eerste jaar krijg je meer theorie en het tweede jaar meer praktijk. Aan het einde van het eerste jaar begin je al met stagelopen bij een erkend leerbedrijf. School helpt je met het vinden van een geschikte stageplaats voor jou.

 

 

De vakken

Bij de opleiding beveiliger krijg je les in beveiliging van objecten, wettelijke kaders, waarnemen, rapporteren en toezichthouden. Je krijgt ook EHBO lessen en je leert hoe je met klanten en gasten met verschillende achtergronden kunt omgaan. Daarnaast zijn er schoolvakken zoals Nederlands, Engels ook in beroepscontext en rekenen. Als ondersteunende vakken krijg je sport en ICT- vaardigheden.

 

 

Vervolgopleiding

Met deze opleiding kan je ook doorstromen naar mbo niveau 3 Coördinator beveiliging op het Da Vinci College.

Ga je liever werken? Met deze opleiding kan je aan de slag bij een beveiligingsbedrijf of bij een bedrijfsbeveiligingsdienst van een grote organisatie. Maar ook bij andere beroepsomgevingen: zoals particuliere alarmcentrales, evenementenbeveiliger, geld- en waardetransport, winkelsurveillant, arrestantenverzorging, persoonsbeveiliging, of bij de overheid.