Keywords:
Privacy, Securitymanagement, data privacy, digital identity management
Edu type:
Course or training
Location:
Multiple locations, Online
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
04/10/2024
Study Load:
39 hrs
Duration:
2 days
More information

Description:

CIPM® wordt gezien als dé internationale standaard op het gebied van privacymanagement. Na afronding van de training heeft u gedegen kennis op het gebied van privacymanagement en bent u in staat om als aanspreekpunt op het gebied van privacy in uw organisatie te fungeren. Onderwerpen die onder andere aan de orde komen zijn:

  • Introductie beginselen privacy.
  • Hoe creëer ik een visie op privacy?
  • Hoe structureer ik mijn privacyteam?

Er zijn op dit moment veel aanbieders die u voorbereiden op het CIPM®-examen. Deze trainingen richten zich voornamelijk op het examen. Onze ervaring is dat het CIPM®-examen niet onderschat moet worden. Uitsluitend oefenen van examenvragen en het bestuderen van de theorie is niet voldoende om daadwerkelijk de stof te kunnen begrijpen en toe te kunnen passen. Deze CIPM®-training onderscheidt zich – naast de focus op het behalen van het examen – door de aandacht voor het goed begrijpen en kunnen toepassen van de lesstof in de praktijk.

 

De training bestaat uit twee klassikale cursusdagen waarin theorie wordt afgewisseld met praktijkcasussen en oefenvragen. Alle onderwerpen die in het examen naar voren komen worden behandeld, zodat u voldoende tijd heeft de stof eigen te maken.

 

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor iedereen die kennis wil opdoen op het gebied van privacymanagement. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan IT-, privacy- en security professionals. Deze training is ook bedoeld voor eenieder die geïnteresseerd is in het behalen van de CIPM®-certificering.

 

Voorkennis

Geen noodzakelijke voorkennis is vereist om deel te nemen aan de CIPM®-training. De belangrijkste aspecten uit de wet- en regelgeving zullen in één dagdeel behandeld worden. Wilt u echter volledig op de hoogte zijn van de wet- en regelgeving, dan adviseren wij u om met de CIPP/E-training te starten. Het niveau van deze cursus is mbo/hbo.

 

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het cursusmateriaal via onze portal. Het cursusmateriaal is Engelstalig en de voertaal tijdens de cursus is Nederlands. Wanneer er een boek is inbegrepen bij het cursusmateriaal ontvangt u deze op de eerste lesdag.

 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

  • Cursusmateriaal
  • IAPP® Privacy Program Management boek
  • Proefexamen
  • Een heerlijke lunch, indien klassikaal

Bij de cursus zit het volgende niet inbegrepen:

  • CIPM®-examen
  • IAPP®-lidmaatschap

BTW-vrij factureren

Het is ook mogelijk deze opleiding btw-vrij te factureren, geef dit aan op het inschrijfformulier wanneer dit wenselijk is.