Keywords:
Privacy, Securitymanagement, data privacy, digital identity management
Edu type:
Course or training
Location:
Multiple locations, Online
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
04/06/2024
Study Load:
39 hrs
Duration:
2 days
More information

Description:

CIPP/E® wordt gezien als dé Europese standaard op het gebied van privacycertificering. Na afronding van de training heeft u gedegen kennis van de wet- en regelgeving op het gebied van privacy en gegevensbescherming op Europees niveau. Tijdens de training komen alle relevante privacyprincipes aan bod. Belangrijke onderwerpen die aan de orde komen zijn:

 • Introductie in Europese gegevensbescherming.
 • Europese wetgevende instanties.
 • Wettelijk kader.
 • Compliance met de AVG.
 • Grensoverschrijdend verkeer van persoonsgegevens.

Er zijn op dit moment veel aanbieders die u voorbereiden op het CIPP/E®-examen. Deze trainingen richten zich voornamelijk op het examen. Onze ervaring is dat het CIPP/E®-examen niet onderschat moet worden. Uitsluitend oefenen van examenvragen en het bestuderen van de theorie is niet voldoende om daadwerkelijk de stof te kunnen begrijpen en toe te kunnen passen. Deze CIPP/E®-training onderscheidt zich – naast de focus op het behalen van het examen – door de aandacht voor het goed begrijpen en kunnen toepassen van de lesstof in de praktijk.

 

De training bestaat uit twee klassikale cursusdagen waarin theorie wordt afgewisseld met praktijkcasussen en oefenvragen. Alle onderwerpen die in het examen naar voren komen worden tijdens de training behandeld, zodat u voldoende tijd heeft de stof eigen te maken.

 

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor iedereen die fundamentele kennis nodig heeft van gegevensbescherming. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan IT-, privacy- en securityprofessionals. Deze training is ook bedoeld voor eenieder die geïnteresseerd is in het behalen van de CIPP/E®-certificering.

 

Voorkennis

Geen noodzakelijk voorkennis is vereist om deel te nemen aan de CIPP/E®-training. Het niveau van deze cursus is mbo/hbo.

Is dit de cursus die u zocht?

 

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het cursusmateriaal via onze portal. Het cursusmateriaal is Engelstalig en de voertaal tijdens de cursus is Nederlands. Wanneer er een boek is inbegrepen bij het cursusmateriaal ontvangt u deze op de eerste lesdag.

 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

 • Cursusmateriaal
 • IAPP® European Data Protection boek
 • Proefexamen
 • Een heerlijke lunch, indien klassikaal

Bij de cursus zit het volgende niet inbegrepen:

 • CIPP/E® examen
 • IAPP®-lidmaatschap

BTW-vrij factureren

Het is ook mogelijk deze opleiding btw-vrij te factureren, geef dit aan op het inschrijfformulier wanneer dit wenselijk is.