Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Enschede
Education:
Master (EQF 7)
Start date:
01/02/2022
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

De tweejarige masteropleiding Computer Science wordt in het Engels gegeven. De opleiding start in september en februari. Het pre-master programma start in september. Op onze Engelse website lees je meer over de opbouw van de opleiding, het pre-masterprogramma en de toelatingseisen. Bovendien vind je op de website ook informatie over beroepsperspectieven en ervaringsverhalen van onze studenten.

Wij bieden ook de bacheloropleiding (BSc.) Technical Computer Science aan. ICT is overal in de moderne samenleving te vinden. De nieuwste hardware- en softwareontwikkelingen zijn cruciaal voor sociale media, veiligheid, zorg, energie, ICT, financiën en telecommunicatie.

 

FOCUS EN VAKGEBIEDEN
Deze opleiding richt zich niet alleen op de ontwikkeling van ICT-systemen in commerciële context, maar ook op de technologische aspecten en toepassingen van embedded systemen. Ontwikkelingsprocessen van complexe softwaresystemen zijn ook cruciaal. Je combineert een wetenschappelijke kijk met specialistische technische kennis, en analyseert, ontwerpt, valideert en implementeert hypermoderne ICT-systemen in hun operationele context.

 

ONDERZOEK EN SPECIALISATIE
Je bestudeert draadloze en sensorsystemen, computerbeveiliging en formele methodes voor betrouwbaarheid. Verder richt je je ook op fundamentelere aspecten van informatietechnologie, zoals software engineering en informatiesystemen. In je tweede jaar kies je voor een van deze drie specialisaties: Computer Security, Software Technology of Data Science & Technology.


WAAROM COMPUTER SCIENCE AAN DE UT?

De opleiding combineert zeer gespecialiseerde informaticagebieden en voorziet je van de tools die je nodig hebt om een waardevolle en blijvende bijdrage te leveren aan dit fascinerende en uitdagende veld. Je docenten zijn gerenommeerde onderzoekers die hun nieuwste inzichten met je delen.


CARRIÈREPERSPECTIEVEN

De arbeidsmarkt biedt veel kansen voor informaticaprofessionals. Onze studenten komen terecht in R&D, IT-management en -consulting, bij kleine bedrijven of grote multinationals. Velen beginnen hun eigen bedrijf, werken bij de overheid gaan promoveren.


SPECIALISATIES

- Cyber Security
- Data Science & Technology
- Software Technology

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).