Keywords:
Security, Education Market, Urban Security
Edu type:
Formal education
Location:
Zwijndrecht
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Als Coördinator beveiliging ben je een meewerkend voorman/vrouw. Je hebt een verantwoordelijke functie. Je kunt met de opleiding Coördinator beveiliging gaan werken bij een beveiligingsbedrijf of bij een bedrijfsbeveiligingsdienst van een grote onderneming. Neem jij graag verantwoordelijkheid en lijkt het je leuk om in de beveiliging te werken? Dan is de opleiding Coördinator beveiliging echt iets voor jou. 

 

 

Het beroep 

Als Coördinator beveiliging ben je een meewerkend voorman/vrouw. Je hebt een verantwoordelijke functie. Je maakt planningen en lost problemen op. Daarbij houd je het overzicht en geef je het goede voorbeeld. Je schrijft instructies over wat je collega's in sommige situaties moeten doen. Collega's kunnen met hun vragen bij jou terecht.

 

Verder voer je officiële inspecties uit bij eigen beveiligingsmedewerkers. Als Coördinator beveiliging werk je mee aan beveiligingsplannen. Je maakt rapportages (verslagen) voor het management, zodat zij precies weten wat er aan de hand is.

 

Je kunt met de opleiding Coördinator beveiliging gaan werken bij een beveiligingsbedrijf of bij een bedrijfsbeveiligingsdienst van een grote onderneming. Je kan ook aan de slag bij andere beroepsomgevingen zoals bijvoorbeeld particuliere alarmcentrales, evenementenbeveiliger, geld- en waardetransport of arrestantenverzorging.

 

 

Toelatingseisen

Voor niveau 3:

- Diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg

- Diploma mbo niveau 2 Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo Diploma havo

 

Extra eisen:

- Je hebt geen strafrechtelijk verleden

 

 

De opleiding

Bij de opleiding coördinator bestaat het grootste deel uit praktijklessen (ongeveer 60 procent). Je leert veel aan de hand van opdrachten in de praktijk, zoals stages en praktijkopdrachten bij bedrijven. De resterende opleidingstijd zit je op school en krijg je theorievakken.

 

 

De vakken

Je krijgt les in verschillende vakken zoals beveiliging van objecten 3, wettelijke kaders 3, dienstplanning en organisatie, leidinggeven, intervisie, rapporteren en beroepsgericht Engels. Daarnaast krijgt je ondersteunde lessen voor je portfolio en werk je aan Nederlands en rekenen en werk je aan je ICT-vaardigheden. Tijdens de sportlessen werk je aan je conditie.

 

 

Vervolgopleiding

Na je opleiding kan je verder studeren op mbo-niveau 4, bijvoorbeeld de specialistenopleiding Leidinggeven op basis van vakmanschap. Met het behalen van een niveau 4 diploma kun je doorstromen naar het hbo.

 

Ga je liever werken? Met deze opleiding kan je aan de slag bij een beveiligingsbedrijf of bij een bedrijfsbeveiligingsdienst van een grote onderneming. Maar ook bij andere beroepsomgevingen: zoals particuliere alarmcentrales, evenementenbeveiliger, geld- en waardetransport, winkelsurveillant, arrestantenverzorging, persoonsbeveiliging, of bij de overheid.