Keywords:
Security, Education Market, Urban Security
Edu type:
Formal education
Location:
Zwijndrecht
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
unknown
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Als Beveiliger 3 ben je een meewerkend voorman/vrouw. Je hebt een verantwoordelijke functie. Je kunt met de opleiding Beveiliger 3 gaan werken bij een beveiligingsbedrijf of bij een bedrijfsbeveiligingsdienst van een grote onderneming.


Neem jij graag verantwoordelijkheid en lijkt het je leuk om in de beveiliging te werken? Dan is de opleiding Beveiliger 3 echt iets voor jou. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

 

Vanaf het studiejaar 2021-2022 wordt deze opleiding aangeboden op het Leerpark in Dordrecht.

 

Het beroep

Als Beveiliger 3 ben je een meewerkend voorman/vrouw. Je hebt een verantwoordelijke functie. Je maakt planningen en lost problemen op. Daarbij houd je het overzicht en geef je het goede voorbeeld. Je schrijft instructies over wat je collega's in sommige situaties moeten doen. Collega's kunnen met hun vragen bij jou terecht.

 

Verder voer je officiële inspecties uit bij eigen beveiligingsmedewerkers. Als Beveiliger 3 werk je mee aan beveiligingsplannen. Je maakt rapportages (verslagen) voor het management, zodat zij precies weten wat er aan de hand is.

 

Je kunt met de opleiding Beveiliger 3 gaan werken bij een beveiligingsbedrijf of bij een bedrijfsbeveiligingsdienst van een grote onderneming. Je kan ook aan de slag bij andere beroepsomgevingen zoals bijvoorbeeld particuliere alarmcentrales, evenementenbeveiliger, geld- en waardetransport of arrestantenverzorging.