Keywords:
Security, Education Market, Urban Security
Edu type:
Formal education
Location:
Groningen
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/02/2022
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

 

De opleiding coördinator beveiliging is een uitdagende opleiding voor beveiligers die meer verantwoordelijkheid willen. Je bent verantwoordelijk voor het beveiligen van bijvoorbeeld bedrijfsgebouwen en industrieterreinen en voor het coördineren en afstemmen van andere beveiligingswerkzaamheden.

- Je stuurt een team van beveiligers aan
- Je coördineert en stemt werkzaamheden op elkaar af
- Je bent eindverantwoordelijk voor de beveiliging van een object

 

 

Past deze opleiding bij jou?
Voor dit vak moet je een organisatietalent zijn met een dienstverlenende houding. Je hebt van nature overwicht en bent sociaal vaardig. Je bent geduldig, houdt je hoofd koel tijdens stress- en conflictsituaties en toont zelfbeheersing. Ook ben je flexibel en kun je klantgericht werken. Coördinatoren moeten sterk in hun schoenen staan en ruime ervaring in het beveiligingswerk hebben.

 

 

Hoe ziet mijn opleiding eruit?
De opleiding Coördinator beveiliging is een vakinhoudelijke verdieping van de opleiding Beveiliger niveau 2. Om deze opleiding te volgen, heb je het liefst al enige jaren werkervaring als beveiliger. Je leert onder andere hoe je helder kunt communiceren en klantvriendelijk kunt optreden. Maar ook hoe je moet signaleren en observeren en welke maatregelen je kunt nemen om ongewenste situaties te voorkomen. Verder leer je hoe je planningen en werkroosters maakt, leiding geeft aan een team, beveiligingsplannen opstelt en budgetten beheert.

 

 

Welke banen kun je krijgen?
Met deze opleiding kun je terecht komen in de volgende beroepen:

- Coördinator-beveiliger
- Teamleider veiligheid