Keywords:
Security, Education Market, Urban Security
Edu type:
Formal education
Location:
Groningen
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Past deze opleiding bij jou?

Voor dit vak moet je een organisatietalent zijn met een dienstverlenende houding. Je hebt van nature overwicht en bent sociaal vaardig. Je bent geduldig, houdt je hoofd koel tijdens stress- en conflictsituaties en toont zelfbeheersing. Ook ben je flexibel en kun je klantgericht werken. Coördinatoren moeten sterk in hun schoenen staan en ruime ervaring in het beveiligingswerk hebben.

 

 

Wat doet een Coördinator beveiliging?

Een coördinator beveiliging heeft de leiding over een team van beveiligers. Je bent eindverantwoordelijk voor de veiligheid van objecten of personen. Daarnaast draag je bij aan het opstellen van procedures en plannen. Je houdt hierbij rekening met gemaakte afspraken, beveiligingsplannen en wet- en regelgeving. Behalve de leidinggevende taken heb je ook uitvoerende taken en assisteer je medewerkers bij hun dagelijkse werk. Na deze opleiding kun je werken op de afdeling beveiliging of op de facilitaire dienst van een grote organisatie, instelling of bedrijf. Je kunt ook teamleider worden bij een particulier beveiligingsbedrijf.

 

 

Welke banen kun je krijgen?

Met deze opleiding kun je terecht komen in de volgende beroepen:

 • Coördinator-beveiliger
 • Teamleider veiligheid

 

Hoe ziet mijn opleiding eruit?

De opleiding Coördinator beveiliging is een vakinhoudelijke verdieping van de opleiding Beveiliger niveau 2. Om deze opleiding te volgen, heb je het liefst al enige jaren werkervaring als beveiliger.

 

Je leert onder andere hoe je helder kunt communiceren en klantvriendelijk kunt optreden. Maar ook hoe je moet signaleren en observeren en welke maatregelen je kunt nemen om ongewenste situaties te voorkomen. Verder leer je hoe je planningen en werkroosters maakt, leiding geeft aan een team, beveiligingsplannen opstelt en budgetten beheert.

 

 

Beroepsgerichte vakken

 • Leiding geven
 • Rapportage
 • Dienstplanning
 • Beveiliging van gebouwen en eigendommen
 • Werken binnen wettelijke kaders
 • Communicatie

Algemene vakken

  • Nederlands *
  • Rekenen *
  • Loopbaanoriëntatie
  • Burgerschap 
  • Sport en bewegen
  • Engels
  • ICT-vaardigheden

 

* Heb je moeite met taal of rekenen? Dan helpen we je met extra lessen zodat je de examens kunt halen.

 

Over de stage

Een deel van je opleiding bestaat uit stage. Theorie die je op school hebt geleerd, pas je toe in de praktijk. We noemen dat beroepspraktijkvorming (BPV). Tijdens je stage word je begeleid door iemand binnen het leerbedrijf en je stagebegeleider vanuit de opleiding. Je kunt bij hen terecht wanneer je vragen hebt. Ook bespreken jullie regelmatig de voortgang van je stage.

 

Je loopt 14 weken aaneengesloten stage. Dit is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je doorloopt je stage bij een erkend beveiligingsbedrijf. Hier doe je praktijkervaring op en werk je samen met ervaren beveiligers. De werkzaamheden die je tijdens je stage doet, verschillen per bedrijf en per werkplek. Noorderpoort helpt je met het vinden van een geschikt stagebedrijf.

 

Keuzedelen

Keuzedelen zijn vakken die je zelf kiest om je kennis te verbreden of te verdiepen. Het kunnen vakken zijn die lijken op vakken in je eigen opleiding, of juist helemaal niet. Keuzedelen zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld sneller werk kunt vinden of makkelijker kunt doorstromen naar een vervolgopleiding. Vijftien procent van je studietijd is gereserveerd voor keuzedelen. We passen het aanbod aan keuzedelen regelmatig aan, zodat je tijdens je opleiding altijd een actuele en uitgebreide keuze hebt. Als de keuzedelen voor het eerste jaar van deze opleiding al bekend zijn, zie je hieronder een selectie.

 

Welke begeleiding krijg je?

Bij Noorderpoort vinden we het belangrijk dat je goed wordt begeleid tijdens je studie. Daarom krijg je een eigen studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Hij of zij volgt hoe het met jou en je studieresultaten gaat en helpt je waar nodig. Ook kun je met vragen en problemen bij je SLB’er terecht.