Keywords:
Electrical Engineering, Engineering, Telecom
Edu type:
Formal education
Location:
Arnhem
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Also possible in English: https://www.han.nl/opleidingen/bachelor/en/electrical-electronic-engineering/vt/

 

Techniek, wetenschap, ontwerpen en vernieuwing hebben je interesse. Je ziet kansen in het verbeteren van apparaten en machines. Je ziet toekomst in elektrisch aangedreven voertuigen als een Ox-board, een auto of een e-buggy. Lijkt het je een uitdaging elektrotechniek in te zetten voor veiligheid, gebruiksgemak, gezondheid en milieu? Dan is de opleiding Elektrotechniek iets voor jou!

 

Elektrotechniek ook als Engelstalige bachelor!

Goed nieuws voor wie in een internationale omgeving wil studeren. Je kunt de opleiding Elektrotechniek volledig in het Engels volgen. De internationale bacheloropleiding is inhoudelijk exact gelijk aan de opleiding Elektrotechniek. 

 

Differentiaties binnen de opleiding Elektrotechniek

Na een basisprogramma van een half jaar kies je bij de opleiding Elektrotechniek voor 1 van de volgende differentiaties:

  • Industrial and Power Systems
  • Embedded Systems

Op de pagina Differentiaties lees je meer hierover.

 

Waar kun je aan de slag na de hbo-opleiding Elektrotechniek?

Op de arbeidsmarkt is veel vraag naar elektrotechnisch ingenieurs, zowel mannen als vrouwen. Bij deze opleiding werk je veel samen met andere technici: een belangrijke pré voor je toekomstige loopbaan! In het brede, technische vakgebied kun je straks wereldwijd aan de slag. Bijvoorbeeld als product designer, test-engineer, of consultant/adviseur bij bedrijven in de energie, natuur, gezondheid, mobiliteit, voeding, sport en wetenschap.

 

Veel studenten van de opleiding Elektrotechniek gaan ook aan het werk bij nieuwe bedrijven (start ups) met bijvoorbeeld het maken van prototypes, het verbeteren van bestaande producten of het ontwikkelen van nieuwe producten.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).