Keywords:
Education Market, Engineering
Edu type:
Formal education
Location:
Delft
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Waar denk je aan bij Elektrotechniek? Vaak zit de techniek verstopt in alles om ons heen wat te maken heeft met energie en slimme systemen. Elektrotechniek is daarom een verfijnde, creatieve en innovatieve ontwerpstudie. Het is booming business op dit moment om met elektrische energie slimme, handige en duurzame systemen te ontwerpen, zoals een zelfrijdende gps-gestuurde auto, een robot voor de ouderenzorg of een slimme energievoorziening voor de wijk. Ben je benieuwd naar wat in technische apparaten zit en houd je van nieuwe dingen creëren? Dan zit je goed bij de voltijdopleiding Elektrotechniek in Delft.

 

Innovatief, duurzaam en ICT-gestuurd, dat zijn de pijlers van de studie Elektrotechniek. Je ontwikkelt elektrotechnische systemen die energie opwekken of omzetten. Slimme apparaten die met elkaar communiceren, van een hightech led-dimmer tot de nieuwste elektrische voertuigen. Lekker bouwen en testen in de labs totdat de schakelingen functioneren. Steeds denk je: hoe kan het beter, slimmer, goedkoper? Na 4 jaar studeren sta je als Elektrotechnisch systeemengineer met één been in het bedrijfsleven. En dat in Delft, het innovatieve hart van Nederland vol spin-offs van de TU.

 

Als elektrotechnisch ingenieur in het bedrijfsleven innoveer je. Dat doe je, als je na de opleiding aan het werk gaat met échte opdrachten. Maar als young professional doe je meer. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe de cultuur in ‘jouw’ bedrijf is. Je woont vergaderingen bij, gaat naar bedrijfsfeestjes, ontmoet collega’s. Daarnaast leer je ‘jouw’ markt kennen. Wat er speelt, wie je concurrenten zijn en wat ze doen. Je leert, kortom, hoe het is om te werken. De kans dat je direct een baan vindt na je afstuderen is heel groot: bijna alle afstudeerders Elektrotechniek hebben direct een baan!

 

Dit word je wel
- Elektrotechnisch ingenieur
- Productontwerper
- Hardware-software ontwerper
- Systeemspecialist
- Ontwerper duurzame energiesystemen
- Specialist wireless toepassingen

 

Dit word je niet
- Telecomnetwerk ontwerper
- Informatiebeveiliger
- Ontwerper van mechanische of werktuigbouwkundige systemen
- Servicemonteur
- Installateur
- Kabellegger

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).