Keywords:
Hacking, Cyber Security, Safety & Security, Legal Hacking, Ethical Hacking
Edu type:
Course or training
Location:
Multiple locations, Online
Education:
Associate degree (EQF 5), MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
10/09/2024
Study Load:
55 hrs
Duration:
5 days
More information

Description:

In deze cursus leert u op een hoog niveau ethisch hacken. U verlaat het basisniveau van het bedienen van de bekende hacking tools. U leert verschillende technieken die hackers in de dagelijkse praktijk toepassen. Zaken zoals het schrijven van exploits, uitlezen en analyseren van logbestanden en het zoeken naar kwetsbaarheden komen uitgebreid aan de orde.

 

Anders dan bij bekende internationale ethical hacking cursussen krijgt u in deze cursus niet alleen inzicht in hoe een hacker te werk gaat, maar leert u ook daadwerkelijk zelf hoe u ethisch kunt hacken. Verder leert uw de fases in een professioneel pentesting proces kennen.

 

Ethisch hacken leer je door het te doen. In vijf dagen wordt theorie en praktijk gecombineerd in een unieke lesopzet. Door de vele praktijkoefeningen krijgt u snel de manier van denken onder de knie die (ethical) hackers toepassen in hun dagelijkse werkzaamheden.

 

Doelgroep

Deze cursus is uitermate geschikt voor personen die in hun dagelijks werk te maken krijgen met cybercrime en die de bedrijfssystemen van de eigen organisatie of klanten moeten testen op- en beschermen tegen kwetsbaarheden en lekken.

 

Voorkennis

Basiskennis van ethisch hacken is een must. Beschikt u hier nog niet over, dan raden wij aan de Ethical Hacking Foundation cursus te volgen voorafgaand aan deze cursus. Het niveau van deze cursus is mbo4/hbo. Twijfelt u aan uw instapniveau?

 

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het officiële cursusmateriaal van SECO-Institute via onze portal. Het cursusmateriaal is Engelstalig en de voertaal tijdens de cursus is Nederlands. Wanneer er een boek is inbegrepen bij het cursusmateriaal ontvangt u deze op de eerste lesdag.

 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

  • Het SECO-Institute cursusmateriaal
  • Het SECO-Institute online Ethical Hacking Practitioner examen
  • Een heerlijke lunch, indien klassikaal

Wanneer u deze cursus in combinatie met de cursus Ethical Hacking Foundation boekt, ontvangt u 10% korting op het totaalbedrag. Wilt u van deze korting gebruik maken, voer dan de volgende code in bij het kortingsveld: “AR-Combi”

 

BTW-vrij factureren

Het is ook mogelijk deze opleiding btw-vrij te factureren, geef dit aan op het inschrijfformulier wanneer dit wenselijk is.