Keywords:
Law
Edu type:
Formal education
Location:
Den Haag
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

De rechtspraktijk is fascinerend en overal aanwezig. Gemeenten, advocatenkantoren, ministeries en transportbedrijven: elke organisatie heeft ermee te maken. Werk je in een juridische omgeving of heb je een juridische functie, maar ben je toe aan meer verdieping of verantwoordelijkheid? Wil je doorgroeien en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Dan spreekt HBO-Rechten je zeker aan. Deze deeltijdstudie combineer je met je baan. Zo vergroot je je carrièremogelijkheden, je kansen op de arbeidsmarkt en werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Perfect toch? In 4 jaar groei je uit tot een kundige hbo-jurist die mensen en organisaties gericht kan adviseren.

 

HBO-Rechten Deeltijd, 2022-2023

Om met de bacheloropleiding HBO-Rechten Deeltijd te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.

 

Overige toelatingseisen- en advies

Tijdens de studie zijn werken en leren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je gaat al vanaf de eerste onderwijsperiode op jouw werkplek actief aan de slag met de opgedane kennis en vaardigheden. Wat je hebt geleerd, kun je dus direct toepassen. Omdat de werkplek zo belangrijk is bij deze opleiding, moet je in je werk minimaal 24 uur te maken hebben met het toepassen van recht. Je werkt bijvoorbeeld op een advocatenkantoor of bij de douane, gemeente of politie. Maar je hoeft niet per se in de juridische sector te werken. Je kunt een functie vervullen waarvoor juridische kennis wordt verwacht. Bijvoorbeeld als je juridisch beleid ontwikkelt of je vertegenwoordigt een organisatie in externe overlegorganen. Dus als je met juridische processen te maken hebt, kun je je ook aanmelden. Tijdens een intakegesprek gaan wij met je in gesprek over de mogelijkheden die jouw functie voor de studie biedt.