Keywords:
Law
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Stel dat je beltegoed koopt en je kunt toch niet bellen of appen. Je wilt met de bus naar school, maar de chauffeur stopt halverwege voor een koffiepauze. Of je laat de fietsenmaker je band plakken, maar die blijkt na reparatie nog steeds lek. Gelukkig kun je erop rekenen dat dit soort dingen niet gebeurt, omdat we goede afspraken hebben gemaakt over het nakomen van onze verplichtingen. Als hbo-jurist draag jij eraan bij dat dankzij goede afspraken ons dagelijks leven op rolletjes loopt.

 

 

De jurist

Als hbo-jurist pas je de wetten en regels op een slimme manier toe. Doordat jij het van tevoren juridisch goed hebt geregeld, voorkom je conflicten. Krijg je toch te maken met situaties die om een juridische oplossing vragen, dan ga je op zoek naar (duurzame) antwoorden bijvoorbeeld met behulp van mediation. Als jurist voel jij je verbonden met de wereld om je heen, want het recht verandert voortdurend. Je werkt flexibel, samen met andere professionals in de organisatie en hebt hierin een ondernemende houding. Je bent praktisch en oplossingsgericht. Ook heb je innovatieve ideeën over het gebruik van digitale technologieën in het recht. Tot slot weet je anderen te overtuigen, schrijf je helder, correct en klantgericht.

 

 

De opleiding

De studie HBO-Rechten duurt 4 jaar. Elk studiejaar bestaat uit 4 blokkken. Elk blok heeft een thema bijvoorbeeld 'De bedrijfsjurist' of 'De belangenbehartiger'. In de tijdlijn bekijk je alle blokken en vakken. Aan het einde van het eerste jaar krijg een een bindend studieadvies. Dan weet je of je op de opleiding mag blijven en aan het tweede jaar: de kernfase mag beginnen. In het derde jaar ga je op stage, daarmee geef je een eigen accent aan je studie, omdat je zelf een branche en rechtsgebied kiest. Net zoals met de minoren je afstudeerstage in het vierde jaar.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).