Keywords:
Law
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Als hbo-jurist pas je de wetten en regels op een slimme manier toe. Door een goede juridische voorbereiding, voorkom je conflicten. En krijg je toch te maken met situaties die om een juridische oplossing vragen? Dan ga je op zoek naar duurzame antwoorden, bijvoorbeeld met behulp van mediation. Als jurist ben je verbonden met de wereld om je heen, want het recht verandert voortdurend. Je werkt flexibel samen met andere professionals in de organisatie en hebt een ondernemende houding. Verder denk je praktisch en ben je oplossingsgericht. Ook heb je innovatieve ideeƫn over het gebruik van digitale technologieƫn in het recht. Tot slot weet je anderen te overtuigen en schrijf je helder, correct en klantgericht.

 

De opleiding

De studie HBO-Rechten duurt 4 jaar. Het eerste jaar is opgebouwd uit 4 blokken van 10 weken. Het tweede tot en met het vierde jaar is opgebouwd uit 2 semesters van elk 20 weken. In elk semester staat een thema centraal, met meerdere praktijkopdrachten. We werken dan ook met praktijkgericht onderwijs.

Aan het einde van het eerste jaar (propedeuse), krijg je een bindend studieadvies. Dan weet je of je op de opleiding mag blijven en door mag naar het tweede jaar. In het derde jaar ga je een half jaar op stage en geef je je studie een eigen accent. Je kiest namelijk zelf een branche en rechtsgebied. Hetzelfde geldt voor de minor en je afstudeerstage in het vierde jaar.