Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Dordrecht
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Bij de opleiding ICT beheerder leer je alles over netwerken en allerlei applicatie. Ben jij iemand die zich graag verdiept in Open Source systemen zoals Linux? Wil je precies weten hoe het internet in elkaar zit? Wil je meer weten over werken in de cloud? Los je graag ICT problemen op en help je mensen daar graag bij? Zo zitten bijvoorbeeld de grote telecom aanbieders als Ziggo, Vodafone en KPN te springen om middenkader opgeleide technici met een brede kennis van datacommunicatie en webdiensten. Dan voel je je bij de opleiding ICT beheerder helemaal op je plaats.

 

Het beroep

Als ICT-beheerder werk je meestal samen met netwerkbeheerders en applicatieontwikkelaars. Je zorgt er samen met collega’s voor dat alle
werkplekken optimaal worden benut en dat er geen storingen zijn. Je zorgt ervoor dat gebruikers ongestoord en optimaal kunnen blijven werken. Je krijgt ook te maken met de vraag om werkplekken zo in te richten dat mensen zowel thuis als op kantoor bij hun bestanden kunnen, documenten met elkaar kunnen delen en bijvoorbeeld videoconferenties kunnen doen. Je kunt aan de slag in allerlei soorten bedrijven, waar netwerken en automatisering belangrijk zijn voor de bedrijfsvoering. Je zult niet alleen technisch moeten zijn, maar ook moeten weten hoe je een servicedesk opzet.

 

Je kunt onder andere werkzaam zijn bij:

- Grote industrieën zoals Shell, DuPont, Tetra Pak
- Maritieme industrie
- Midden- en kleinbedrijf

- Zorginstellingen

 

Je leert ook werken met Smart technologie en Internet of things (Identificatie, Sensors, Actuatoren, Lokalisatie, Gebruikersinterface)

 

De opleiding

Bij de opleiding ICT-beheerder zorgen wij ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past. De opleiding duurt drie jaar. Je bent vijf dagen in de week op school. In het begin leer je werken met stand-alone pc’s, dit zijn computers die nog niet op een netwerk aangesloten zijn. Vanaf dag één krijg je veel praktijklessen en je zit vaak achter de computer. In het begin ben je voornamelijk bezig met het ontdekken van de mogelijkheden van de ICT wereld. Je leert werken met computers, netwerken en hard- en software. Je leert hoe je gebruikers kunt helpen met het oplossen van hun problemen. Dat is een belangrijk onderdeel van de opleiding.

 

De vakken

In de praktijklessen van de opleiding ICT-beheerder leer je de vereiste kennis, vaardigheden en werkhouding voor het vak. Je leert werken met routers, switches en servers en de daarbij behorende hard- en software. Je leert hoe het internet in elkaar zit, hoe je netwerkverkeer in goede banen kan leiden en hoe je een netwerk goed kunt beveiligen. Ook krijg je hard- en software kennis en kennis van tablets en telefonie.

De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je proeve van bekwaamheid en je diploma.