Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Bij de opleiding Expert IT systems and devices leer je alles over netwerken en allerlei applicatie. Ben jij iemand die zich graag verdiept in Open Source systemen zoals Linux? Wil je precies weten hoe het internet in elkaar zit? Wil je meer weten over werken in de cloud? Los je graag ICT problemen op en help je mensen daar graag bij? Zo zitten bijvoorbeeld de grote telecom aanbieders als Ziggo, Vodafone en KPN te springen om middenkader opgeleide technici met een brede kennis van datacommunicatie en webdiensten. Dan voel je je bij de opleiding Expert IT systems and devices helemaal op je plaats. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.
 
 
Over de opleiding

Bij de opleiding Expert IT systems and devices zorgen wij ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past. De opleiding duurt drie jaar. Je bent vijf dagen in de week op school. In het begin leer je werken met stand-alone pc’s, dit zijn computers die nog niet op een netwerk aangesloten zijn. Vanaf dag één krijg je veel praktijklessen en je zit vaak achter de computer. In het begin ben je voornamelijk bezig met het ontdekken van de mogelijkheden van de ICT wereld. Je leert werken met computers, netwerken en hard- en software. Je leert hoe je gebruikers kunt helpen met het oplossen van hun problemen. Dat is een belangrijk onderdeel van de opleiding.

 

 

Het beroep

Als Expert IT ben jij het aanspreekpunt op het gebied van IT binnen het bedrijf. Je zorgt er samen met collega’s voor dat alle werkplekken optimaal worden benut en dat er geen storingen zijn. Door middel van de juiste beveiliging en het bedenken van nieuwe IT-mogelijkheden zorg je ervoor dat gebruikers ongestoord en optimaal kunnen blijven werken. Je kan als IT-expert aan de slag bij allerlei soorten bedrijven, waar netwerken en automatisering belangrijk zijn voor de bedrijfsvoering. Je bent niet alleen technisch, maar je kan goed samenwerken en hebt oog voor details.

Voorbeelden van werkzaamheden zijn:

- Je bent werkzaam op een helpdesk en handelt meldingen af.
- Je installeert, configureert en beheert gebruikersdevices.
- Je ondersteunt gebruikers en geeft waar nodig instructies.
- Je beheert netwerken en de infrastructuur binnen een organisatie(bedrijf).
- Je monitort(bewaakt) de security binnen de organisatie.