Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Leeuwarden
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

HELPDESKS, SYSTEEMBEHEER, ONDERHOUD, PROJECTEN

Je hebt de automatisering van het bedrijf onder controle en er komen nieuwe projecten aan die jij aanstuurt. “Kom maar op”, denk je bij jezelf, want je bent niet bang voor weer een nieuw automatiseringsavontuur. Het bedrijf wordt gehackt en jij blijft rustig, je merkt dat je steeds meer zelfvertrouwen krijgt en neemt de juiste stappen. Je bent goed in automatisering en je bent ook nog eens goed met mensen. Daarom loopt het op

rolletjes!

 

 

JOUW TOEKOMST

Wat houdt het beroep in?

Als ICT-beheerder houd jij je vooral bezig met het beheer, de beveiliging en het onderhoud van het informatiesysteem. Van netwerken, computers en printers tot smartphone en software: jij zorgt er voor dat deze werken. Je onderzoekt hoe een computer in elkaar zit en hoe deze met andere computers samenwerkt om moderne werkomgevingen voor de gebruikers te creëren. Je bent oplossingsgericht: waar anderen problemen zien, zie jij oplossingen. Je bent je verantwoordelijk voor het ontwerp, de installatie en de invoering van diverse systeemcomponenten.

 

DE OPLEIDING

Van brede opleiding tot specialisatie
Deze opleiding is onderdeel van de richting ICT & Mediabeheer. In de basisfase ontwikkel je kennis op het gebied van ICT-beheer en Netwerk- en mediabeheer. 

Na de basisfase kies je je specialisatie:

  • Netwerk- en mediabeheer
  • ICT beheerder

De opleiding ICT-beheerder wordt aangeboden als Bol-opleiding. Je gaat naar school en loopt stage. Je leert alle technieken en vaardigheden die je nodig hebt om een professsionele ict-beheerder te worden.

 

Naast vaktechnische ontwikkeling wordt binnen de opleiding ook veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw, maar ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!