Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Leeuwarden
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

HELPDESKS, SYSTEEMBEHEER, ONDERHOUD, PROJECTEN
Je hebt de automatisering van het bedrijf onder controle en er komen nieuwe projecten aan die jij aanstuurt. “Kom maar op”, denk je bij jezelf, want je bent niet bang voor weer een nieuw automatiseringsavontuur. Het bedrijf wordt gehackt en jij blijft rustig, je merkt dat je steeds meer zelfvertrouwen krijgt en neemt de juiste stappen. Je bent goed in automatisering en je bent ook nog eens goed met mensen. Daarom loopt het op rolletjes!

 

 

JOUW TOEKOMST

Als Expert IT systems and devices ben je bij een bedrijf vaak de contactpersoon op ICT-gebied. Je helpt gebruikers devices te installeren en te gebruiken, lost storingen op en beheert de infrastructuur en applicaties. Daarnaast houd je je bezig met het beveiligen van informatiesystemen en heb je een rol bij het bespreken van wensen van opdrachtgevers en vertaal je naar aanpassingen of vernieuwingen in de IT infrastructuur of applicaties.

 

Je wordt ingezet in verschillende bedrijven in alle mogelijke sectoren van de economie. Je houdt het overzicht en kan ook goed delegeren. Je werkt vaak samen met collega’s in projectteams, en je hebt de verantwoordelijkheid voor het goed functioneren van de IT infrastructuur en devices en het ondersteunen van gebruikers.

 

 

DE OPLEIDING

Het eerste deel van de opleiding bestaat uit de basis IT systems and devices. Na de stage kies je je uitstroomprofiel op niveau 3 (Allround medewerker IT systems and devices, totaal 2 jaar) of niveau 4 (Expert IT systems and devices, totaal 3 jaar). Dit wordt duidelijk gemaakt in een gesprek met je studieloopbaanbegeleider/coach.

 

De opleiding Expert IT Systems and Devices wordt aangeboden als Bol-opleiding. Je gaat naar school en loopt stage. Je leert alle technieken en vaardigheden die je nodig hebt om een professsionele ict-beheerder te worden.

 

Naast vaktechnische ontwikkeling wordt binnen de opleiding ook veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw, maar ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!