Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Doetinchem
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Als Expert IT systems and devices ben je verantwoordelijk voor het beheer, het gebruik en de beveiliging van netwerken, computers, printers en alle overige apparaten die aan een netwerk verbonden zijn. Je schrijft handleidingen en stelt richtlijnen en procedures op. Ook kies jij de computers en de andere apparaten die het bedrijf aanschaft. Je weet precies welke nieuwe
producten er zijn en bepaalt of ze geschikt zijn voor het bedrijf. Je zorgt ervoor dat jouw klanten en/of collega’s, onbezorgd met de informatiesystemen kunnen werken. Meestal werk je in een team met andere ICT-medewerkers en is samenwerking, collegialiteit en een dienstverlenende houding belangrijk.

 

Deze opleiding past bij jou als je geïnteresseerd bent in computers, internet en netwerken en technisch inzicht hebt. Bovendien ben je dienstverlenend en verlies je de wensen van de klant nooit uit het oog. Je bent sociaal en communicatief vaardig, stressbestendig en hebt een flexibele instelling. Je kunt goed samenwerken en overleggen. Plannen en organiseren zijn voor jou geen probleem en je kunt analyseren en onderzoeken. Omgaan met druk en tegenslag vind je niet moeilijk en je bent prima in staat om anderen te overtuigen.

 

Heb je je diploma voor dit profiel behaald? Dan kun je verder leren in het hbo. Onderstaande hbo-opleidingen sluiten goed aan op dit profiel:

- Business IT & Management
- HBO ICT – Information Engineering
- Informatiedienstverlening en -management
- Technische informatica