Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Doetinchem
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Het beroep

Als ICT-beheerder ben je verantwoordelijk voor het beheer, het gebruik en de beveiliging van netwerken, computers, printers en alle overige apparaten die aan een netwerk verbonden zijn. Je schrijft handleidingen en stelt richtlijnen en procedures op. Ook kies jij de computers en de andere apparaten die het bedrijf aanschaft. Je weet precies welke nieuwe producten er zijn en bepaalt of ze geschikt zijn voor het bedrijf. Je zorgt ervoor dat jouw klanten, je collega’s, onbezorgd met de informatiesystemen kunnen werken. Meestal werk je in een team met andere ICT-medewerkers en is samenwerking, collegialiteit en een dienstverlenende houding belangrijk.

 

Niveau 4

 

Leerweg bol

 

Duur 3 jaar

 

Onderwijstijd per jaar

Gemiddeld 1.000 uur (lessen en stage samengenomen)

 

Opbouw

Het eerste jaar van de opleiding volg je op school theorie- en praktijklessen. In het tweede jaar van de opleiding loop je 20 weken stage. De andere helft van het schooljaar krijg je les op school. Tijdens het laatste jaar van je opleiding volg je een half jaar lessen op school en loop je opnieuw 20 weken stage (afstudeerstage). In de opleiding doe je de nodige vakkennis op, maar je leert ook hoe je kunt samenwerken, kennis over veranderingen in de ICT-branche kunt opdoen en resultaatgericht en creatief gericht kunt werken. De projecten en opdrachten waar je tijdens je opleiding aan werkt, bewaar je in een portfolio. Zo kun je bij een sollicitatie meteen laten zien welke ervaring je hebt opgedaan.

 

Examinering

Om je diploma te halen, moet je aan de volgende eisen voldoen:

  • je portfolio heb je volgens de norm afgesloten
  • een voldoende voor je examenproject
  • de vakken Nederlands, Engels en rekenen heb je volgens de norm afgesloten
  • een voldoende voor het vak loopbaan en burgerschap

Hoofdleslocatie

Hoofdlocatie J.F. Kennedylaan

 

Sector Techniek & Informatica

 

 

Lesgeld

Studenten jonger dan 18 jaar:
Studenten onder de 18 jaar hoeven geen lesgeld te betalen.

 

Studenten 18 jaar of ouder:
Studenten in de beroepsopleidende leerweg (bol) van 18 jaar of ouder moeten lesgeld betalen. De hoogte van het lesgeld wordt elk jaar vastgesteld (ter indicatie: 2019-2020 €1.168,-).

 

 

Onderwijsbenodigdheden en/of extra activiteiten

Onderwijsbenodigdheden:
Naast lesgeld krijgt iedere student (ook als je jonger bent dan 18 jaar) te maken met kosten voor onderwijsbenodigdheden. Voor dit profiel heb je een goede laptop nodig. Deze kost tussen de € 500,- en € 750,-.

Aan de genoemde bedragen kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Toelatingscriteria

Om tot dit profiel op niveau 4 te worden toegelaten, gelden de volgende wettelijke eisen: 
Een mbo-diploma van een soortgelijk(e) opleiding en/of profiel op niveau 2 of 3, een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg, een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of vwo 3 naar vwo 4 of een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk. 

Verder geldt nog een aantal algemene criteria. Deze vind je hier.

 

Beperkte toelating

nee

 

Aanmeld- & toelatingsprocedure

Wil je je aanmelden voor een opleiding bij het Graafschap College? Doe dat dan bij voorkeur vóór 1 maart (maar uiterlijk vóór 1 april) via de aanmeldknop op deze pagina. Als je aan alle voorwaarden voldoet, zul je meestal worden toegelaten tot de opleiding van je keuze. Ons streven is om je zo snel mogelijk te laten weten of je tot de opleiding bent toegelaten. Wanneer je het dringende advies krijgt om voor een andere opleiding te kiezen, biedt het Loopbaanplein je een adviesgesprek aan met één van onze decanen. Hij of zij helpt je bij het vinden van een opleiding die beter bij je past.

 

Vervolgmogelijkheden hbo

Heb je je diploma voor dit profiel behaald? Dan kun je verder leren in het hbo. Onderstaande hbo-opleidingen sluiten goed aan op dit profiel:

  • Business IT & Management
  • HBO ICT – Information Engineering
  • Informatiedienstverlening en -management
  • Technische informatica