Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Als spil binnen de afdeling ICT-automatisering ben je verantwoordelijk voor het beheer, de beveiliging en het onderhoud van geautomatiseerde informatiesystemen. Je houdt het totaaloverzicht over de (hoofd)zaken; je bent niet iemand die opgaat in bijzaken en details. Je bedenkt hoe anderen de ICT-systemen moeten gebruiken en beheren en je geeft ook instructies aan de medewerkers binnen het bedrijf over ICT-zaken. Daarnaast handel je binnengekomen vragen en klachten af en zorg je in het algemeen voor het goed functioneren van de helpdesk.

 

Als ICT-beheerder kun je ook leidinggeven aan een team van ICT-medewerkers. Zij helpen jou dan bij de uitvoering van jouw plannen.

 

In het eerste half jaar van de opleiding krijg je een brede kennis van het ICT-vakgebied en leer je naast netwerken en software ook hoe je een eenvoudige website maakt. Je maakt ook kennis met de praktijk. Je stage omvat twintig weken van het tweede jaar en een groot deel van het derde jaar.

 

De opleiding is veelzijdig. Vakken als bedrijfskunde, webdesign (maken van websites), hardware en netwerken komen allemaal aan bod. Daarnaast is er ook aandacht voor het ontwikkelen van je persoonlijke vaardigheden.

 

Vooropleidingseisen: 
mbo-diploma niveau 3. Je hebt ook toegang tot deze opleiding met een vmbo-diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg. Ook kun je deze opleiding volgen als je een bewijs van overgang hebt naar havo-4 of vwo-4.

 

Met je diploma kun je gaan werken als systeembeheerder.
Nog niet uitgeleerd? Dan kun je verdergaan met de hbo-opleiding logistieke informatica, bedrijfskundige informatica of bestuurlijke informatica, webdesign, PABO, bedrijfskader of facilitaire dienstverlening.