Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Gouda
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als ICT-beheerder kun je op veel plekken je talenten laten zien. Bijvoorbeeld bij een ICT-dienstverlenend bedrijf. Maar ook op de afdeling Automatisering van een grotere onderneming. Meestal werk je samen met collega’s. Met hen bedenk je oplossingen voor automatiseringsvraagstukken. Je onderzoekt welke behoefte er bestaat om delen van informatiesystemen te realiseren. Verder ben je verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en gebruik van computernetwerken., het beheren van grote hoeveelheden data en Internet of things omgevingen. Een van je belangrijkste taken is beveiliging en de installatie van hard- en software. Ook lokaliseer je storingen en verhelp je deze. Werk je als ICT-beheerder bij een grotere onderneming, dan ben je verantwoordelijk voor de servicedesk. Je geeft leiding aan de medewerkers daarvan. Een dienstbare houding en organisatorisch inzicht horen helemaal bij jou. Daarnaast heb je oog voor de werking van bedrijfsprocessen.

 

Opleidingsinhoud

Een ICT-probleem? Geen probleem, jij vindt de oplossing. Met de opleiding ICT-beheerder zet je de eerste stappen richting afdeling Automatisering van een bedrijf. Tijdens de opleiding leer je alles wat daarvoor nodig is. Praktijksituaties worden ondersteund door lessen en trainingen. Een mooie manier om het vak te leren. Je leert hoe je een goed plan van aanpak maakt. Hoe je daarin precies omschrijft op welke manier je een ICT-probleem gaat oplossen. Je docenten begeleiden je daarbij. Na oplevering van de opdracht bespreken zij met je of er nog verbeterpunten zijn. Elke kerntaak sluit je af met een proeve van bekwaamheid. Deze toets benadert de realiteit. Daarmee laat je zien in hoeverre je de beroepscompetenties voldoende beheerst en kunt toepassen.

 

Haal meer uit je opleiding
Bij mboRijnland kan je zelf een richting geven aan je opleiding. Zo sluit je opleiding aan bij wie jij bent en wat jij wilt worden. Kijk eens naar deze mogelijkheden:

- Buitenland

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school? 

Keuzedelen


- Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen! 

 

- Ondernemerschap
Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken. 

 

Toelatingseisen

- Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

- Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
- Diploma vmbo gemengde leerweg
- Diploma vmbo theoretische leerweg
- Diploma mbo-opleiding niveau 3
- Overgangsbewijs naar havo/vwo 4


Aanvullende intakeactiviteiten

Als je je aanmeldt bij mboRijnland dan krijg je een individueel intakegesprek. Soms nodigen we meerdere leerlingen uit op hetzelfde moment, dan krijg je eerst samen een introductie en daarna het individuele gesprek. Daarnaast vragen je we de startmeter in te vullen. Een online vragentest. We willen je graag beter leren kennen. Voor deze opleiding geldt dat er ook een aanvullende intakeactiviteit is. Je krijgt een individuele opdracht thuisgestuurd. Doordat je de thuisopdracht maakt, krijgen we meer inzicht in welk beeld jij hebt van het beroep. We bespreken de opdracht tijdens het intakegesprek. Na afloop van het gesprek krijg je een studiekeuzeadvies.

 

 

Bijzonderheden

- Voor studenten met een niveau 3 diploma Medewerker beheer ICT is het mogelijk om deze opleiding in 2 jaar af te ronden.

- Studeren met laptop
Alle ICT studenten werken met laptops en draadloos netwerk. Dit betekent dat deze studenten verplicht zijn op school over een eigen laptop te beschikken. Specificaties zijn verkrijgbaar bij de ICT opleidingen in Zoetermeer en Gouda.

 

Locaties

Gouda (Groen van Prinsterersingel) (BOL & BBL)
Zoetermeer (Van Doornenplantsoen) (BOL)
Leiden (Bètaplein) (BOL)