Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding Expert IT Systems and Devices leer je om oplossingen te vinden voor allerlei IT-problemen. Computerprogramma’s zijn helemaal jouw ding. En tijdens deze opleiding bouw je hierop verder! IT systems en devices zijn belangrijke onderdelen van elke organisatie. Je verdiept je in actuele technieken en je leert netwerksystemen te ontwerpen, aan te leggen, beheren en te beveiligen. Schrijf je nu in en word dé IT expert van de toekomst!

 

Er zijn steeds meer vakgebieden waar IT een belangrijke rol speelt. Dit merk je ook in je opleiding. Je werkt aan projecten waarin je een IT-oplossing moet zoeken. Bijvoorbeeld het aanleggen van een netwerksysteem voor een ziekenhuis. Of het oplossen van een storing in het printnetwerk van een groot kantoorpand. Je leert onder andere over smart devices, protocollen en beveiliging. Zo bescherm je devices en IT systemen tegen hackers en virussen. Communicatie en samenwerken krijgen veel aandacht tijdens de opleiding. Want in de praktijk zul je – naast een individuele inzet – veel gaan samenwerken met collega’s. De opleiding is praktijkgericht. Dat betekent dat je veel aan de slag gaat met echte opdrachten en bedrijven. Je docenten begeleiden je hier bij.

 

 

In de praktijk
Je volgt de BOL of BBL-variant van de opleiding Expert IT systems and devices en behaalt in 3 jaar je diploma. Je stroomt daarna door naar het hbo of je gaat aan het werk. Wat je ook kiest, je kunt als expert IT alle kanten op! Je werkt bijvoorbeeld bij een IT-dienstverlenend bedrijf of op de IT-afdeling van een onderneming of bij een bedrijf gespecialiseerd in datatransmissie- en telecommunicatiesystemen. Je werkt soms zelfstandig, maar vaak met collega’s. En soms geef je zelfs leiding aan een kleine groep medewerkers.

 

Als expert IT systems and devices ligt de wereld aan jouw voeten. Je bent betrokken bij de ontwikkeling van veel nieuwe technologiën. Je werkt samen verschillende professionals. Uit de IT wereld, maar ook uit andere velden zoals de gezondheidszorg, motorvoertuigentechniek en logistiek. Samen werk je aan smart oplossingen voor bedrijven. Hier haal jij plezier uit! Je houdt ook rekening met protocollen en veiligheid. Bijvoorbeeld zodat er geen bedrijfsinformatie naar buiten lekt. En geen virussen naar binnen komen. Je bent en blijft altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en deze maak jij je snel eigen, zodat je ze binnen korte tijd zelf kunt toepassen als je werk daarom vraagt. Jij schiet te hulp wanneer het netwerk uitvalt, geeft mensen toegang tot systemen en zorgt dat al het e-mailverkeer vlekkeloos verloopt.