Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Utrecht
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/08/2024
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Ben jij niet bang voor (complexe) computerproblemen en zie je het als een uitdaging om deze op te lossen? Houd je ervan om samen te werken en mensen verder te helpen als ze een ICT-vraag hebben? Dan is de opleiding Expert IT systems and devices misschien wel wat voor jou!

 

Wat ga je leren? 

Als Expert IT systems and devices ben jij er verantwoordelijk voor dat alle collega’s hun werk op een goede manier kunnen doen. Jij houd je vooral bezig met service, beheer en veiligheid van verschillende netwerken en servers. Jij weet hoe de verschillende apparaten programma’s en besturingssystemen werken (bijvoorbeeld Windows, Linux, Android en macOS). Wanneer iemand jou een vraag stelt over zijn pc, Ipad, mobiel, internet, server of programma, kun jij ze verder helpen. Ook weet je (straks) wat cloudcomputing is

 

Je probeert problemen te voorkomen. En als er dan toch een probleem is, ga jij meteen op zoek naar een oplossing. Het is ook jouw taak om het bedrijf goed te kennen

 

Uiteraard moet je je steeds verdiepen in nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ICT. Hoe kun je nieuwe technologieën toepassen? Hoe blijf je hackers een stap voor? Daarnaast geef je ook adviezen over hoe de ICT security kan worden verbeterd. Jij bent de specialist

 

Jij leert, ook onder stress, jouw medewerkers op de ICT-afdeling instructies te geven en te motiveren.

 

Echt iets voor mij?

Je werkt graag met computers en vindt het leuk om anderen te helpen met het oplossen van problemen en uit te puzzelen wat daarvan de oorzaak is. Je houdt van het contact met mensen en bent nieuwsgierig naar ontwikkelingen in ICT. Je kunt zelfstandig werken.

 

Communicatieve vaardigheden zijn heel belangrijk: Kun je goed luisteren naar de klant? Vraag je door als dat nodig is? Kun je rapportages maken en adviezen opstellen? Je leert het allemaal tijdens je opleiding.

 

Na de opleiding

Werken
Als Expert IT systems and devices kun je in vrijwel elk bedrijf terecht. ICT is overal en alle IT systemen moeten betrouwbaar en veilig zijn. Jij bent juist opgeleid om beheer, beveiliging en onderhoud te coördineren, uit te voeren en te verbeteren. Als je bereid bent om steeds maar weer bij te leren en te verbeteren, dan wacht er prachtig werk op je.

 

Doorstuderen
Vanuit deze opleiding kun je doorstromen naar het hbo en bijvoorbeeld kiezen voor:

 • Hbo Open- ICT
 • Hbo Technische informatica of Bedrijfskundige informatica.

Over MBO Utrecht

 1. Kleinschalige school & betrokken docenten
  Bij MBO Utrecht kun je op goed bereikbare locaties wel 50 verschillende opleidingen volgen. Wij zijn een kleinschalige school waar jij je snel thuis zult voelen. Dat komt door onze betrokken docenten die niet alleen aandacht hebben voor jou als persoon, maar ook voor de manier waarop jij leert.
 2. Ruimte voor maatwerk
  Er is veel ruimte voor maatwerk. We hebben bijvoorbeeld veel doorstroom- en versnellingsmogelijkheden. Maar er is ook ondersteuning wanneer dat nodig is.
 3. Straks een goed opgeleide professional
  Bij ons word je niet alleen opgeleid voor een vak. We vinden het belangrijk dat je naast je opleiding ook vaardigheden leert die je helpen in deze wereld die continu verandert. Zo ben je straks een goed opgeleide professional die klaar is om in de praktijk aan de slag te gaan.