Keywords:
Security, Security Professionals, Security Domain, Safety, Safety & Security, Information Security, Security Consultant, Information Security Management, Security Training, Securitymanagement, Information Management
Edu type:
Course or training
Location:
Multiple locations, Online
Education:
Master (EQF 7), Bachelor (EQF 6)
Start date:
15/03/2024
Study Load:
120 hrs
Duration:
180 days
More information

Description:

Vandaag de dag hebben we te maken met nieuwe vormen van bedrijfsvoering en het anders organiseren van de business: fysiek wordt online, ervaring wordt data-driven, kennis wordt AI supported en the Internet of Things is alom tegenwoordig. Regelgeving is eveneens sterk in beweging; van Privacy tot zelfrijdende auto’s. En organisatiestructuren zijn meer dan organieke harkjes: DevOps en Holacracy zijn geen uitzonderingen meer.

 

Een andere kijk op de CISO rol is daardoor noodzakelijk. De CISO heeft niet enkel te maken met het traditionele informatiebeveiliging, maar moet breder onderlegd zijn. Naast Cyber IoT, AI en Resilience zijn Changemanagement, Vendor management, Ketenmanagement, Leadership, Governance en Resilience tevens onderwerpen die voor de CISO rol belangrijk zijn.

 

In deze cursus leren studenten hoe ze informatiebeveiligingsprocessen op strategisch niveau kunnen ontwikkelen, implementeren, beheren, bewaken en verbeteren. Rekening houdend met het feit dat Security een business enabler is geworden.

 

Er zijn op dit moment veel aanbieders van (internationale) cursussen informatiebeveiliging / CISO. Deze cursussen zijn veelal gericht op de Amerikaanse werkwijze en regelgeving en blijven op een operationeel niveau van implementeren, beheren en bewaken van het Information Security Management proces. Wij zijn van mening dat de cultuur van het land en organisatie leidend is voor het inrichten van de informatiebeveiliging.

 

Deze post-hbo opleiding is uniek omdat deze verder gaat waar de overige opleidingen stoppen. De voorkenniseisen voor deze opleiding zijn dan ook behoorlijk. De opleiding leidt u op tot CISO door een perfecte mix van onderwerpen aan te bieden waarmee u de bestuurslaag bereikt.

 

Met de post-hbo Information Security Management Expert certificering en de bijbehorende internationaal erkende S-ISME titel op zak bent u een officieel erkend Information Security professional en kunt u aan de slag als moderne Certified Information Security Officer (CISO). Tijdens deze opleiding leert u informatiebeveiliging naar het strategisch niveau te tillen. U wordt opgeleid tot CISO 2.0 die de verantwoordelijkheid kan dragen voor het volledige security management system en kan optreden als volwaardige gesprekspartner tussen bestuur, operatie en externe partijen.

 

Deze opleiding bestaat uit 40 contacturen verdeeld over een periode van een aantal maanden. Dit begint allemaal met Module 0, deze is online en geeft veel informatie over hoe de cursus gaat lopen. Tussen de 40 contacturen door heeft u voldoende tijd om de stof uit te diepen en te laten bezinken en opdrachten uit te werken. Hiervoor is ook aanvullende begeleiding beschikbaar.

 

We houden de klassen klein waardoor er ruimte ontstaat voor interactie met uw medestudenten zodat u van elkaars praktijkervaringen kunt leren. Indien u slaagt voor het SECO-examen kunt u aanspraak maken op de internationale titel S-ISME en ontvangt u het officiële CPION geaccrediteerde Post-HBO diploma Information Security Management Expert.

 

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor cursisten die zich gaan bezighouden of reeds bezighouden met de coördinatie en sturing van informatiebeveiliging op tactisch en strategisch niveau in de organisatie.

 • CISO’s / security managers / security officers op tactisch / strategisch niveau in de organisatie.
 • Bestaande CISO’s met een technische achtergrond die meer willen weten over de zakelijke, leiderschaps- en managementkant van beveiliging. Informatiebeveiligingsmanagers, informatiebeveiligingsfunctionarissen, senior beveiligingsadviseurs.
 • Iedereen die in het bezit is van een S-ISP, CISSP, CISM, C/CISO-certificaat of andere relevante opleiding en die de volgende stap in zijn of haar carrière wil zetten.

Voorkennis

De Information Security Management Expert is een senior-level opleiding. Een S-ISP, CISSP, CISM, C/CISO certificaat (of vergelijkbaar) is vereist voordat u deelneemt aan deze opleiding. Voldoet u niet aan deze vereiste, dan kunt u een toelatingsexamen aanvragen. Het niveau van deze cursus is HBO+.

 

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het officiële cursusmateriaal van SECO-Institute via onze portal. Het cursusmateriaal is Engelstalig en de voertaal tijdens de opleiding is Nederlands.

 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

 • Het SECO-Institute cursusmateriaal
 • Het SECO-Institute online Information Security Management Expert examen t.w.v. € 700,-
 • Registratie in het Post-HBO register Nederland (CPION)
 • Toegang tot het (S)ECO-System : de SECO community
 • Na slagen toegang tot de CISO community/werkgroep van SECO
 • Een heerlijke lunch, indien klassikaal

Cursusdata, Online, Klassikaal of Incompany

In onderstaande cursusdata-tabel ziet u achter de startdatum van de cursus, bij het aanklikken van ‘alle data’ de startdatum en alle overige cursusdata.

Wij bieden al onze cursussen flexibel aan. Dat wil zeggen dat u zelf kunt kiezen of u deze Klassikaal, online of in een mix wenst te volgen. De optie “klassikaal” heeft een beperkt aantal plekken. Reistijd besparen en flexibel je tijd indelen zijn veel gehoorde voordelen van online lessen volgen.

 • Geef op het inschrijfformulier uw voorkeur aan voor online, klassikaal of mix in het veld “opmerkingen”, dan zullen wij hier rekening mee houden.
 • Wilt u een rustige plek om de cursus online te volgen? Dat kan. We denken graag met u mee over wat in uw situatie het beste is.
 • Heeft u de cursus online gevolgd en wilt u later alsnog de cursus klassikaal volgen? Dat kan. Kosteloos.

Ook is het mogelijk de opleiding Incompany te krijgen. Dit is vaak al interessant vanaf 4 cursisten. Bekijk onze incompany pagina voor meer informatie.