Keywords:
Security, Security Professionals, Security Domain, Safety, Safety & Security, Information Security, Security Consultant, Information Security Management, Security Training, Securitymanagement, Information Management
Edu type:
Course or training
Location:
Multiple locations, Online / Home
Education:
Bachelor (EQF 6), Associate degree (EQF 5)
Start date:
unknown
Study Load:
165 hrs
Duration:
15 days
More information

Description:

Met de Post-HBO Information Security Management Expert certificering en internationaal erkende S-ISME titel op zak bent u een officieel erkend Information Security professional en kunt u aan de slag als Certified Information Security Officer (CISO). Tijdens de opleiding leert u informatiebeveiliging in opzet, uitvoering en borging te managen. U wordt opgeleid tot CISO die kan optreden als volwaardige gesprekspartner tussen bedrijfsvoering en operatie.

Deze vijftiendaagse Post-HBO gecertificeerde opleiding leidt u op tot Information Security Manager Expert of Certified Information Security Officer (CISO). U verkrijgt de benodigde inzichten en vaardigheden voor het adequaat ontwikkelen, implementeren, beheren en bewaken van het Information Security Management proces.

Er zijn op dit moment veel aanbieders van internationale cursussen informatiebeveiliging / CISO. Deze cursussen zijn veelal gericht op de Amerikaanse werkwijze en regelgeving. De Post-HBO opleiding Information Security Management Expert is uniek omdat deze zowel de Nederlandse als internationale situatie in ogenschouw neemt. De opleiding leidt u op tot CISO door een perfecte mix van onderwerpen aan te bieden waarmee u voldoende kennis verkrijgt om zowel bij de IT-er, de lijnmanager als het hoger management informatiebeveiliging op de kaart te zetten en te implementeren.

Doordat er één les per week wordt gegeven waarin maximaal twee onderwerpen aan de orde komen, is er voldoende gelegenheid om de stof uit te diepen en te laten bezinken zodat u de lesstof in de praktijk ook daadwerkelijk kunt toepassen. Daarnaast houden we de klassen klein waardoor er ruimte ontstaat voor interactie met uw medestudenten zodat u van elkaars praktijkervaringen kunt leren. Indien u slaagt voor het theoretisch SECO-examen kunt u aanspraak maken op de internationale titel S-ISME. Als daarnaast uw praktijkopdracht wordt goedgekeurd, ontvangt u het officieel geaccrediteerde Post-HBO diploma Information Security Management Expert.

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor cursisten die zich gaan bezighouden of reeds bezighouden met de coördinatie en sturing van informatiebeveiliging op tactisch en strategisch niveau in de organisatie.

  • Consultants information security
  • CISO’s/ security managers / security officers op tactisch / strategisch niveau in de organisatie
  • Iedereen die in het bezit is van een S-ISP, CISSP, CISM of C/CISO-certificaat en die de volgende stap in zijn of haar carrière wil zetten.

Voorkennis

De Information Security Management Expert is een medior/senior-level opleiding. Een S-ISPCISSPCISM, C/CISO certificaat (of vergelijkbaar) wordt aanbevolen voordat u deelneemt aan deze opleiding. Het niveau van deze cursus is HBO.

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het officiële cursusmateriaal van SECO-Institute via onze portal. Het cursusmateriaal is Nederlandstalig en de voertaal tijdens de opleiding is eveneens Nederlands. Wanneer er een boek is inbegrepen bij het cursusmateriaal, ontvangt u deze op de eerste lesdag.

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

  • Het SECO-Institute cursusmateriaal
  • Het SECO-Institute online Information Security Management Expert examen
  • Registratie in het Post-HBO register Nederland (CPION)
  • Een heerlijke lunch

Cursusdata, Online, Klassikaal of Incompany

In onderstaande cursusdata-tabel ziet u achter de startdatum van de cursus, bij het aanklikken van ‘alle data’ de startdatum en alle overige cursusdata.

Wij bieden al onze cursussen flexibel aan. Dat wil zeggen dat u zelf kunt kiezen of u deze Klassikaal, online of in een mix wenst te volgen. De optie “klassikaal” heeft een beperkt aantal plekken. Reistijd besparen en flexibel je tijd indelen zijn veel gehoorde voordelen van online lessen volgen.

  • Geef op het inschrijfformulier uw voorkeur aan voor online, klassikaal of mix in het veld “opmerkingen”, dan zullen wij hier rekening mee houden.
  • Wilt u een rustige plek om de cursus online te volgen? Dat kan. We denken graag met u mee over wat in uw situatie het beste is.
  • Heeft u de cursus online gevolgd en wilt u later alsnog de cursus klassikaal volgen? Dat kan. Kosteloos.

Ook is het mogelijk de opleiding Incompany te krijgen. Dit is vaak al interessant vanaf 4 cursisten. Bekijk onze incompany pagina voor meer informatie.