In deze Engelstalige opleiding verdiep je je in mensenrechten, vrede en veiligheid. Daarmee maak jij straks het verschil!
Wil jij de wereld veranderen en een verschil maken? Ben je geïnteresseerd in internationaal overheidsbeleid; leiderschap? Dan is International Public Policy and Leadership de opleiding voor jou.
De wereld verandert in een sneller tempo dan ooit tevoren. We hebben gamechangers nodig die kunnen nadenken en de grote problemen kunnen ontrafelen. Dit kan zijn: het opstellen van een beleidsbriefing, het ontwikkelen van een impactcampagne, het ontwikkelen van een documentaire, het schrijven van subsidies of het pitchen van een grassroots-project die opgezet kan worden bij een ministerie of (zelfs bij het starten van) een ngo.
We hebben veel belangrijke internationale organisaties en ngo’s voor de deur (in Den Haag, de Stad van Vrede en Recht), wat betekent dat je meteen aan de slag kunt en je nieuwe hands-on vaardigheden n het veld kunt toepassen. Je bevindt je in het hart van een rijke internationale gemeenschap - zowel in de stad als in het diverse klaslokaal.
Bij International Public Policy and Leadership (IPPL) leren studenten door te doen en nemen ze een ondernemende manier van denken aan, terwijl ze onderweg de juiste antwoorden zoeken. We geloven zo sterk in deze hands-on-leerbenadering dat we de nadruk leggen op het leren van belangrijke professionele producten die je zullen helpen de vaardigheden te leren die je nodig hebt om een baan te vinden en een verschil te maken. Deze focus op hands-on professionele producten heeft er zelfs toe geleid dat je kunt afstuderen door te kiezen voor een professionele producttrack of een scriptietrack.
Het traject professionele producten vraagt je om in totaal 5 professionele producten te behalen (één in elke categorie: evaluatie, beleidsadvies, belangenbehartiging, projectmatig werken, en organisatie en management) terwijl je je specialisaties of stages in jaar 3 en 4 voltooit. Doe je toch liever een traditionele bachelorscriptie, dan staat het je vrij om dat te doen, maar voor het afstuderen is dit niet meer nodig.