Keywords:
Education Market
Edu type:
Formal education
Location:
Eindhoven
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/08/2024
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Werk met vertrouwelijke informatie en ondersteun collega'

Als legal, insurance & hr services specialist ondersteun je jouw collega's met administratieve werkzaamheden in juridische, financiële en/of personele dienstverlening. Je leert veel over de Nederlandse wet- en regelgeving in verschillende rechtsgebieden.

 

Deze opleiding is nieuw. Het is een combinatie van de opleidingen Juridisch administratief dienstverlener (JAD), Medewerker human resource management (HRM) en Financieel dienstverlener / assistent makelaar.

Je bent op de hoogte van de regels en procedures binnen je organisatie. Dat is veel lezen en werken met de computer, maar ook met en voor mensen werken. Je geeft bijvoorbeeld advies aan interne of externe klanten. Je werkt met vertrouwelijke informatie, absolute geheimhouding en neutraliteit zijn vereist. Kleine fouten kunnen grote gevolgen hebben, zorgvuldig en betrouwbaar werken is daarom erg belangrijk.

 

Een klantgerichte en zakelijke houding hoort daarbij, maar je kunt je ook goed inleven in de persoon ‘die tegenover je zit’. Goed nieuws brengen kan iedereen. Jij leert ook hoe je slecht nieuws het best kunt brengen, of hoe je de mogelijkheden en onmogelijkheden duidelijk kunt communiceren.

Er zijn continu veranderingen in wet- en regelgeving. Dat betekent bijblijven en jezelf flexibel opstellen. Dat maakt van jou de specialist die werkgevers graag in dienst hebben.

 

Wat word je?  

Met deze brede opleiding kun je veel kanten op, afhankelijk van de sector waarin je werkt of stage loopt. Zo kun je gaan werken als Juridisch-administratief medewerker bij een advocatenkantoor of als assistent makelaar bij een makelaarskantoor, als HR-medewerker op een personeelsafdeling of uitzendbureau of als financieel medewerker bij een bank of verzekeringskantoor.

Als legal, insurance & hr services specialist kun aan de slag binnen verschillende sectoren: 

  • Zakelijke dienstverlening (notariskantoor, advocatenkantoor, makelaar, deurwaarder)
  • Openbaar bestuur (gemeente, provincie, waterschap, Openbaar ministerie)
  • Personeel en arbeid (HR of afdeling personeelszaken, uitzendbureau, re-integratiebureaus)
  • Sociale Zekerheid (UWV, bewindvoering, schuldhulpverlening, SVB, DUO, woonstichting)
  • Financiële dienstverlening (accountantskantoor, banken, verzekeringskantoren)

Je kunt ook doorstromen naar een hbo-opleiding, bijvoorbeeld Rechten, Human resource management / Personeel & arbeid, Social studies, Bestuurskunde, Toegepaste psychologie, Maatschappelijk werk, Vastgoed en Makelaardij, Bedrijfskunde, Finance Tax and Advice of Integrale veiligheid.