Keywords:
Urban Security, protection
Edu type:
Formal education
Location:
Leiderdorp
Edu level:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/09/2020
Study load:
1680 hrs
Duration:
12 Months
More information

Description:

Haal op flexibele wijze een erkend MBO 3-diploma

 

Thuis studeren 15% korting
12 x € 92,00 Normaal € 115,00


Klassikaal studeren
12 x € 249,00


Studieduur
12 maanden


Diploma
Erkend MBO-diploma


Niveau en leerweg 
Derde leerweg, niveau 3


Erkenningen
Ministerie van OCW, Inspectie

 

In het kort

De opleiding MBO Coördinator beveiliging is een goede keuze voor iedereen die een leidinggevende functie in de beveiliging wil. Met deze beroepsgerichte opleiding behaal je het officiële diploma Coördinator beveiliging. Je doet examen via de SVPB en de LOI. Met het MBO 3-diploma op zak kun je aan de slag als coördinator beveiliging bij allerlei soorten bedrijven of organisaties, van Schiphol tot de overheid.

 

De opleiding MBO Coördinator beveiliging (niveau 3) is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid. Het diploma dat je haalt, is dan ook op alle fronten erkend. Daarmee zien werkgevers je graag komen.


Daarom kies je voor een MBO-opleiding bij de LOI: 

- Binnen 1 jaar een erkend MBO 3-diploma.
- Studeren in je eigen tijd en tempo én 24/7 toegang tot LOI Campus.
- Gedurende de studie én BPV persoonlijke begeleiding van ervaren docenten.
- Slechts 540 uur aan BPV.
- Inclusief al het benodigde lesmateriaal én toegang tot eX:plain en V-learning.
- Train jezelf met een speciaal ontwikkelde app voor de beveiligingsbranche.
- Vrijstelling mogelijk op basis van Certificaat Beveiliging C.
- Inspectie zeer tevreden over kwaliteit opleiding.
- Zeer ruim aanbod keuzedelen.

 

Doelgroep en beroep

De opleiding MBO Coördinator beveiliging is bestemd voor iedereen die al in de beveiliging werkt en met een opleiding wil doorgroeien naar een leidinggevende functie. Je staat stevig in je schoenen, kunt goed organiseren en plannen en bent op de hoogte van beveiligingstechnische zaken. Verder ben je sociaal en kun je goed omgaan met mensen op verschillende niveaus. De opleiding leidt op tot het officiële diploma Coördinator Beveiliging.


Doelgroep
Ontdek de arbeidsmarkt
Een coördinator beveiliging heeft de leiding over de beveiliging van een gebouw, een cluster van gebouwen, een terrein of alarmcentrale. Je stuurt een team van beveiligers aan en zorgt ervoor dat de beveiligingsdiensten worden uitgevoerd volgens het beveiligingsplan. Ook het schrijven van werkinstructies, beveiligings- en veiligheidsplannen en rapportages zijn taken die de coördinator beveiliging uitvoert.

 

Na het afronden van deze opleiding heb je een erkend MBO 3-diploma op zak. Je kunt aan de slag als coördinator beveiliging bij verschillende bedrijven en organisaties.

 

Arbeidsmarktperspectief
Meer informatie over het arbeidsmarktperspectief van deze opleiding is te vinden op de website van de SSB (Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven): www.s-bb.nl.
Wil je een beeld krijgen van het beroep? Ga naar de pagina met beroepenfilmpjes.


Inhoud van de opleiding

De opleiding MBO Coördinator beveiliging (niveau 3) is beroepsgericht en sluit naadloos aan op de praktijk. In deze opleiding is o.a aandacht voor beveiliging van gebouwen, wettelijke kaders, leidinggeven, veilig werken en dienstplanning.

De opleiding is opgebouwd rond een aantal ‘kerntaken’: een geheel van werkprocessen (taken) die je in het toekomstige beroep zult tegenkomen. Daarnaast volg je enkele algemene modules die iedere MBO-er moet volgen. De opleiding is ontwikkeld op basis van het meest recente kwalificatiedossier vanuit de overheid en sluit daarmee perfect aan op de beroepspraktijk. Zo weet je zeker dat je voldoet aan alle deskundigheidseisen die op de arbeidsmarkt aan je gesteld worden.

 

Een essentieel onderdeel van de opleiding is de beroepspraktijkvorming (BPV). Tijdens deze stage pas je de geleerde theorie toe in de praktijk van je toekomstige beroep. Daarbij krijg je uiteraard intensieve begeleiding. Je stage dient plaats te vinden bij een door de SBB (Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) erkend en geregistreerd leerbedrijf. Voor de opleiding MBO Coördinator beveiliging moet je minimaal 550 uur stage lopen. Dit kan in overleg met het leerbedrijf parttime of fulltime worden ingevuld.


De opleiding Coördinator beveiliging is opgebouwd rondom de volgende basis- en profielkerntaken.

 

Profielkerntaak 1: Coördineert beveiligingswerkzaamheden
Als coördinator beveiliging heb je de operationele leiding over de beveiliging en/of controle van een gebouw, een cluster van gebouwen, een terrein of alarmcentrale. Je hebt de taak ervoor te zorgen dat de beveiligingsdiensten zo goed mogelijk worden uitgevoerd, conform de afspraken/het beveiligingsplan. Je stuurt een team van beveiligers aan en plant de dagelijkse werkzaamheden voor het team.

 

Op het gebied van personeelsbeleid voer je functioneringsgesprekken en indien nodig verzuimgesprekken. Als er een incident of calamiteit is, wijs je taken toe, regel je overwerk en pas je planningen aan. Je bent contactpersoon voor medewerkers, management, hulpdiensten, arbeidsinspectie, opdrachtgever, etc.

 

Modules bij deze kerntaak:
BPV Profielkerntaak 1/Praktijkopdrachten
Profielkerntaak 2: Rapporteert en draagt bij aan plannen
Als coördinator beveiliging rapporteer je aan het management. Daarvoor gebruik je input uit de periodieke rapportages en administratieve overzichten die je dagelijks opstelt. Je schrijft werkinstructies en draaiboeken en houdt deze actueel, volledig en toegankelijk. Ook draag je bij aan beveiligings- en veiligheidsplannen. Bijvoorbeeld door het aanleveren van gegevens voor een risico-inventarisatie van de Arbo-dienst.

 

Modules bij deze kerntaak:
BPV Profielkerntaak 2/Praktijkopdrachten
Kerntaakdoorsnijdende modules
Naast de kerntaakgebonden modules volg je enkele algemene modules. De kennis en vaardigheden die je hier opdoet, heb je nodig bij alle andere kerntaken.

 

Modules:
Wettelijke kaders 3
Beveiliging van gebouwen 3
Veilig werken en dienstenplanning 3
Beroepsgericht Engels
Leidinggeven CB
Praktijkopdrachten CB