Keywords:
Cyber, Education Market
Edu type:
Formal education
Location:
Almelo
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/01/2022
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Je werkt op een ICT-afdeling of in een servicedeskomgeving. Je weet alles van computers, computernetwerken, printers, telefoons en camera's. Die vormen samen het informatiesysteem dat jij beheert. Je zorgt dat alles werkt, legt kabels en netwerken aan en installeert computers en randapparatuur. Ook houd je administratief bij welke werkzaamheden door jou zijn uitgevoerd. Als het informatiesysteem niet goed werkt, ontstaan er problemen. Collega’s komen naar je toe als bijvoorbeeld hun computer niet (goed) werkt. Ze willen dat je er een nieuw programma op zet of vragen toegang tot een programma of systeem. Dit soort problemen los jij zelfstandig op.

 

Past dit beroep bij jou?

Je werkt graag met computers en hebt kijk op techniek. Je gaat goed met mensen om en je bent klantgericht. Je toont eigen inzicht en initiatief. Je werkt goed samen. Je Nederlands is goed: je schrijft snel een goed rapport.

 

Lessen en stages

Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor de praktijk. Op school doe je praktijkopdrachten en je loopt stage. Zo leer je hoe het echt in het werk gaat. Je leert ook samenwerken en je krijgt algemene vakken. Minimaal 35% van je opleiding loop je stage (Beroepspraktijkvorming, BPV) bij een erkend leerbedrijf. In Almelo volgen niveau 3 en niveau 4 het eerste halfjaar samen de opleiding. 

 

Hoe zien de examens er uit?

Je sluit de opleiding af met een examenproject op school en met een Proeve van Bekwaamheid (PvB) tijdens je stage. Hierin laat je zien dat je in de praktijk kunt toepassen wat je geleerd hebt. Daarnaast doe je examen in de algemene vakken. Zie www.rocvantwente.nl/examens.

 

Ook de door jou gekozen keuzedelen worden geëxamineerd. Over het kiezen van de keuzedelen word je in het eerste leerjaar uitgebreid geïnformeerd. Algemene informatie over keuzedelen vind je op www.rocvantwente.nl/keuzedelen.

 

Hoe kan je vakkenpakket eruitzien?

- Datacommunicatie

- Device Management

- Engels

- Linux

- Loopbaan en Burgerschap

- Nederlands

- Office

- Rekenen

- Security

- Server en Cloud

- Servicedesk

- Software

- Software

- Sport op maat

 

Wat heb je nodig om met de opleiding te starten?

Je hebt nodig:

- een diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of een overgangsbewijs van 3- naar 4- havo/vwo

- of een mbo-diploma Medewerker ICT niveau 2 

- of een gelijkwaardig diploma

 

Wat kun je na deze opleiding?

Je kunt aan de slag als allround medewerker IT systems and devices. Doorleren kan ook, bijvoorbeeld met de opleidingen Expert IT systems and devices niveau 4 of Software developer niveau 4.