Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/08/2024
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Is dit beroep iets voor jou?

Als allround medewerker IT Systems & Devices werk je graag met computers en netwerken. Je bent er namelijk de hele dag mee bezig. Jij zorgt ervoor dat het netwerk en de computers binnen het bedrijf goed werken. Je collega's komen bij je als hun computer niet werkt. Soms hebben ze een nieuw programma nodig. Of ze willen rechten voor toegang tot een bepaald domein. Je luistert goed en beantwoordt hun vragen. Problemen los je zelfstandig en zo snel mogelijk op. Daarbij volg je altijd de regels en kwaliteitseisen van het bedrijf waar je werkt. 
 

Hoe ziet de opleiding eruit?

Bij MBO College Zuidoost (Amsterdam) kun je de opleiding Allround Medewerker IT Systems & Devices volgen als BOL-opleiding. Je krijgt 2 jaar les op niveau 3. Je zit ongeveer 60% van de tijd op school. De rest van de tijd doe je praktijkervaring op en loop je stage bij een leerbedrijf. Daar kun je meteen toepassen wat je hebt geleerd. Tijdens je opleiding kun je ook extra certificaten behalen: 
  • Microsoft-certificeringen 
  • Aries-certificering (Amsterdam) 
Bij MBO College Hilversum is deze opleiding beschikbaar als BBL-opleiding of BOL-opleiding. Je krijgt 2 jaar les op niveau 3. Kies je voor de BBL-opleiding? Dan zit je ongeveer 20% van de tijd op school. De rest van de tijd werk je bij een leerbedrijf. Kies je voor de BOL-opleiding? Dan zit je ongeveer 60% van de tijd op school. De rest van de tijd loop je stage en doe je praktijkervaring op. Tijdens je opleiding behaal je ook het Cisco-certificaat CCNA1. 
 
Weet je al dat je hierna verder wilt met een ICT-opleiding op niveau 4? Vraag dan naar de mogelijkheden om in 1 jaar door te stromen naar het tweede jaar op niveau 4.
 

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • Storingen opsporen, verhelpen en voorkomen 
  • Aanleggen van een infrastructuur voor bekabeling 
  • Computersystemen in elkaar zetten, installeren en configureren 
  • Gebruikers instructies geven voor het werken met computers en netwerken  
  • Meldingen in behandeling nemen en oplossen 

Waar kun je gaan werken?

  • Organisaties met een eigen servicedesk of ICT-afdeling 
  • ICT-bedrijven