Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
's-Hertogenbosch
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Wat ga ik leren?

Heb jij echt verstand van computers en netwerken? Vind je het ook leuk om dienstverlenend te zijn? Dan is de opleiding Allround medewerker IT systems and devices misschien iets voor jou. In deze opleiding komen al jouw talenten bij elkaar!

 

De lesstof bestaat uit het installeren en beheren van hard- en software. Naast de benodigde vakkennis en vaardigheden leer je hoe je goed kunt samenwerken en hoe je nieuwe kennis in de veranderende ICT-branche oppikt.

 

Voor een ICT'er zijn goede communicatieve vaardigheden belangrijk. Je ondersteunt namelijk de gebruikers. In de lessen speelt het werk dat je verricht achter een servicedesk een grote rol.

 

Je krijgt ook algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

 

De opleiding is opgebouwd uit kerntaken:

  • Ondersteunen van gebruikers
  • Beheer van de infrastructuur
  • Beheer van applicaties

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

 

Je wordt getoetst door middel van praktijkexamens, zogenaamde Proeven van Bekwaamheid. Tijdens deze examens moet je laten zien wat je geleerd hebt.

 

Wat kan ik worden?

Als allround medewerker IT systems and devices zorg je ervoor dat iedereen op zijn werkplek een computer heeft die het altijd doet. Als er klanten komen met speciale wensen dan kun jij voor hen een op maat gemaakte computer samenstellen. Bijvoorbeeld met het besturingssysteem Windows of Linux. Zijn er storingen, dan los jij die op.

 

Je werkt bij een ICT-dienstverlenend bedrijf of op een ICT-afdeling van een bedrijf met een eigen ICT-voorziening. Wat ook kan: je gaat in opdracht van het bedrijf waar je werkt bij een ander bedrijf werkzaamheden verrichten.

 

Je kunt goed met klanten omgaan, je bent flexibel en nauwkeurig. Je kunt onder tijdsdruk toch goede kwaliteit leveren. Als professional met veel kennis en enige ervaring heb je het probleem snel gevonden en opgelost.

FaLang translation system by Faboba