Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
's-Hertogenbosch
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:


Je komt gemiddeld vijf dagen in de week naar school en loopt stage.

Je aanmelding wordt alleen in behandeling genomen als je een kopie van de voor­ en achterzijde van één van de volgende, geldige documenten meestuurt, inlevert of toont:

o Paspoort
o Identiteitsbewijs
o Rijbewijs
o Verblijfsvergunning

 

Ter controle van je vooropleiding moet je een kopie meesturen van je laatste rapport en/of diploma’s en cijferlijst(en).
Soms word je uitgenodigd voor een intakegesprek.

 

Zodra je bent ingeschreven ontvang je hiervan een bevestiging met daarbij een onderwijsovereenkomst. Deze moet je ondertekenen en aan ons terugsturen. Dit is verplicht! Pas dan ben je definitief ingeschreven op ons college.

 

Zit je nu nog op het vmbo, mbo of havo? Dan moet je een doorstroomdossier invullen. Dit regel je met je mentor/decaan. Het doorstroomdossier kan aanleiding geven voor een gesprek.

 

Wat zijn de toelatingsvoorwaarden?

- Vmbo ­diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg Economie
- Vmbo ­diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg Techniek, Zorg en Welzijn
- of Landbouw met Wiskunde of Economie of tweede vreemde taal Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4

 

Heb je een vooropleiding die gelijkwaardig is aan bovengenoemde opleidingen, neem contact op met het Studenten Succes Centrum.

 

Advies nodig?

Voor vragen over opleidingen en kosten bel het Studenten Succes Centrum, 073 6249600
Meld je digitaal aan viawww.kw1c.nl of bel voor een aanmeldformulier
Meld je vroeg aan, dan is de kans op plaatsing groter

 

Wat kan ik worden?

Als medewerker beheer ICT zorg je dat iedereen op zijn werkplek een computer heeft die het altijd doet. Als er klanten komen met speciale wensen dan kun jij voor hen een op maat gemaakte computer samenstellen. Bijvoorbeeld met het besturingssysteem Windows of Linux. Zijn er storingen, dan los jij die op. Je werkt bij een ICT­ dienstverlenend bedrijf of op een ICT­afdeling van een bedrijf met een eigen ICT­ voorziening. Wat ook kan: je gaat in opdracht van het bedrijf waar je werkt bij een ander bedrijf werkzaamheden verrichten. Je kunt goed met klanten omgaan, je bent flexibel en nauwkeurig. Je kunt onder tijdsdruk toch goede kwaliteit leveren. Als professional met veel kennis en enige ervaring heb je het probleem snel gevonden en opgelost.

 

Wat ga ik leren?

Heb jij echt verstand van computers en netwerken? Vind je het ook leuk om dienstverlenend te zijn? Dan is de opleiding Medewerker beheer ICT misschien iets voor jou. In deze opleiding komen al jouw talenten bij elkaar! De lesstof bestaat uit het installeren en beheren van hard­ en software. Naast de benodigde vakkennis en vaardigheden leer je hoe je goed kunt samenwerken en hoe je nieuwe kennis in de veranderende ICT­ branche oppikt. Voor een ICT'er zijn goede communicatieve vaardigheden belangrijk. Je ondersteunt namelijk de gebruikers. In de lessen speelt het werk dat je verricht achter een servicedesk een grote rol.

 

Ook krijg je algemene vakken. Zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding. Je wordt getoetst door middel van praktijkexamens, zogenaamde Proeven van Bekwaamheid. Tijdens deze examens moet je laten zien wat je geleerd hebt. Is het niveau van deze opleiding iets te hoog voor je? Op zich geen probleem. Dan kun je namelijk afstuderen als medewerker ICT (niveau 2).

 

Wat doe ik tijdens de stage?

Je komt vijf dagen in de week naar het Koning Willem I College. In het tweede leerjaar ga je een half jaar op stage.

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.