Keywords:
Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Utrecht
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Ben je bereid om mensen te helpen met hun computerproblemen? Lijkt het je leuk om te leren hoe je netwerken moet aanleggen en hardware kan installeren, configureren en beheren? Dan is de opleiding Allround medewerker IT systems and devices misschien wel wat voor jou!

 

Wat ga je leren? 

Als Allround medewerker IT systems and devices zorg jij ervoor dat je collega werknemers in een bedrijf hun werk kunnen doen. Zonder laptop, internet, e-mail, telefoon en werkende programma’s kan niemand werken. Jij zorgt ervoor dat het netwerk snel en betrouwbaar is. Gelukkig hoef je dat niet in je eentje te doen. Je werkt soms alleen, maar vaak ook in een team.

 

Je werkt vooral aan het helpen van gebruikers en het installeren en configureren van allerlei programma’s en apparaten. Het maakt voor jou niet veel uit of iemand een vraag heeft over zijn laptop, tablet, telefoon, internet of een ingewikkeld programma.  Iedere vraag is voor jou een leuke uitdaging. Ook geef je gebruikers uitleg en instructies, zodat zij goed met hun hardware en programma’s kunnen werken.

 

Samen met je collega’s zorg jij ervoor dat de ICT omgeving vlot en betrouwbaar werkt. Je houdt het netwerk in de gaten en grijpt meteen in als er iets mis gaat. Je probeert problemen te voorkomen, maar als het toch een keer fout gaat, dan zorg je ervoor dat situatie snel weer normaal wordt.

 

Echt iets voor mij?

Je werkt graag met computers en vindt het leuk om anderen te helpen met het oplossen van problemen en uit te puzzelen wat daarvan de oorzaak is. Je houdt van het contact met mensen en bent nieuwsgierig naar ontwikkelingen in ICT. Je kunt zelfstandig werken.

Communicatieve vaardigheden zijn heel belangrijk: Kun je goed luisteren naar de klant, zodat je weet wat het probleem is? Kun je op een prettige en professionele manier aan de klant uitleggen wat hij of zij moet doen?

 

Na de opleiding

Werken

Als Allround medewerker IT systems and devices kun je in vrijwel elk bedrijf terecht. Iedereen werkt met computers en ze zijn overal te vinden. Daar ben jij dus ook nodig!

Als je bereid bent om steeds maar weer bij te leren en te verbeteren, dan wacht er prachtig werk op je.

 

Doorstuderen

Vanuit deze opleiding kun je doorstromen naar de mbo opleiding Expert IT systems and devices.