Keywords:
Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Utrecht
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Vind je het leuk om met computers te werken? Wil je mensen graag helpen met het oplossen van computerproblemen en hou je van contact met mensen? Dan is de opleiding Medewerker beheer ICT: helpdesk en support bij MBO Utrecht iets voor jou!

 

 

Wat ga je leren?
Als Medewerker beheer ICT helpdesk en support ben je verantwoordelijk voor het beheer, de controle en de toegang voor (een deel) van een informatiesysteem. Tijdens de opleiding leer je hoe een computer werkt, van binnen en van buiten. En dat kun je straks ook vertellen aan klanten, want later in je werk heb je veel contact met klanten. Daarom leren we je ook hoe je een presentatie moet geven, bijvoorbeeld aan een bedrijf. Tijdens een vak gesprekstechnieken leer je hoe je een telefoongesprek (ook in het Engels) moet voeren.

 

Verder leren we je alles over het samenstellen van de hardware en het installeren van de hard- en software, maar ook over bekabeling en elektrische installaties. We besteden aandacht aan het ‘nieuwe werken’ met mobiele apparatuur zoals smartphones en tablets. Je leert hoe computersystemen werken, hoe je een netwerk samenstelt én hoe je op een helpdesk service verleent.

 

 

Echt iets voor mij?
Je werkt graag met computers en vindt het leuk om anderen te helpen met het oplossen van problemen en uit te puzzelen wat daarvan de oorzaak is. Je houdt van het contact met mensen en bent nieuwsgierig naar ontwikkelingen in ICT. Je kunt zelfstandig werken.

 

 

Na de opleiding
Omdat computers vrijwel overal gebruikt worden, kun je in verschillende bedrijven en organisaties aan de slag. Vaak werk je onder leiding van een ICT beheerder. Doorleren op het mbo kan ook, door bijvoorbeeld te kiezen voor de opleiding Expert medewerker IT systems and devices, een mbo niveau 4 opleiding.