Keywords:
Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Utrecht
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/08/2024
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Ben je bereid om mensen te helpen met hun computerproblemen? Lijkt het je leuk om te leren hoe je netwerken moet aanleggen en hardware kan installeren, configureren en beheren? Dan is de opleiding Allround medewerker IT systems and devices misschien wel wat voor jou!

 

Wat ga je leren? 

Als Allround medewerker IT systems and devices zorg jij ervoor dat je collega werknemers in een bedrijf hun werk kunnen doen. Zonder laptop, internet, e-mail, telefoon en werkende programma’s kan niemand werken. Jij zorgt ervoor dat het netwerk snel en betrouwbaar is. Gelukkig hoef je dat niet in je eentje te doen. Je werkt soms alleen, maar vaak ook in een team.

 

Je werkt vooral aan het helpen van gebruikers en het installeren en configureren van allerlei programma’s en apparaten. Het maakt voor jou niet veel uit of iemand een vraag heeft over zijn laptop, tablet, telefoon, internet of een ingewikkeld programma.  Iedere vraag is voor jou een leuke uitdaging. Ook geef je gebruikers uitleg en instructies, zodat zij goed met hun hardware en programma’s kunnen werken.

 

Samen met je collega’s zorg jij ervoor dat de ICT omgeving vlot en betrouwbaar werkt. Je houdt het netwerk in de gaten en grijpt meteen in als er iets mis gaat. Je probeert problemen te voorkomen, maar als het toch een keer fout gaat, dan zorg je ervoor dat situatie snel weer normaal wordt.

 

Echt iets voor mij?

Je werkt graag met computers en vindt het leuk om anderen te helpen met het oplossen van problemen en uit te puzzelen wat daarvan de oorzaak is. Je houdt van het contact met mensen, je kunt zelfstandig werken en bent nieuwsgierig naar ontwikkelingen in ICT.

 

Communicatieve vaardigheden zijn heel belangrijk: Kun je goed luisteren naar de klant, zodat je weet wat het probleem is? Kun je op een prettige en professionele manier aan de klant uitleggen wat hij of zij moet doen?

 

Na de opleiding

Werken

Als Allround medewerker IT systems and devices kun je in vrijwel elk bedrijf terecht. Iedereen werkt met computers en ze zijn overal te vinden. Daar ben jij dus ook nodig!

Als je bereid bent om steeds maar weer bij te leren en te verbeteren, dan wacht er prachtig werk op je.

 

Doorstuderen

Vanuit deze opleiding kun je doorstromen naar de mbo opleiding Expert IT systems and devices.

 

Over MBO Utrecht

Bij MBO Utrecht geloven we in jou, mag je zijn wie je bent en word je gezien.


Het draait om jou!

 

3 redenen om voor MBO Utrecht te kiezen:

  1. Kleinschalige school & betrokken docenten
    Bij MBO Utrecht kun je op goed bereikbare locaties wel 50 verschillende opleidingen volgen. Wij zijn een kleinschalige school waar jij je snel thuis zult voelen. Dat komt door onze betrokken docenten die niet alleen aandacht hebben voor jou als persoon, maar ook voor de manier waarop jij leert.
  2. Ruimte voor maatwerk
    Er is veel ruimte voor maatwerk. We hebben bijvoorbeeld veel doorstroom- en versnellingsmogelijkheden. Maar er is ook ondersteuning wanneer dat nodig is.
  3. Straks een goed opgeleide professional
    Bij ons word je niet alleen opgeleid voor een vak. We vinden het belangrijk dat je naast je opleiding ook vaardigheden leert die je helpen in deze wereld die continu verandert. Zo ben je straks een goed opgeleide professional die klaar is om in de praktijk aan de slag te gaan.