Keywords:
Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Als allround medewerker IT systems and devices heb je een belangrijke functie binnen het bedrijf. Jij zorgt ervoor dat de IT-infrastructuur en de daaraan gekoppelde devices goed functioneren. Ook voor het up-to-date houden van software en het oplossen van incidentmeldingen ben jij verantwoordelijk.

- Je maakt laptops, telefoons en andere gebruikersdevices klaar voor gebruik
- Je installeert en beheert infrastructuurdevices, zoals: servers, firewalls en kabels
- Je handelt klachten en incidentmeldingen af en zorgt voor een correcte registratie

 

 

Past deze opleiding bij jou?
Je werkt als allround medewerker IT systems and devices met veel verschillende applicaties, devices en IT-infrastructuren. Hiervoor heb je technisch inzicht nodig. Je kunt gestructureerd werken, prioriteiten stellen en denken in oplossingen. Ook kun je goed onder tijdsdruk werken, want issues komen meestal onverwacht en moeten zo snel mogelijk worden verholpen.

Doordat je veel contact met gebruikers hebt, ben je dienstverlenend, klantvriendelijk en kun je mondeling duidelijk communiceren. Je bent flexibel en hebt geen 9-tot-5-mentaliteit.

 

 

Wat doet een Allround medewerker IT systems and devices?
Een allround medewerker IT systems and devices zorgt ervoor dat de IT-infrastructuur, en de daarbij horende devices, optimaal en stabiel werken. Je installeert en configureert infrastructuurdevices (denk aan routers, switches en servers) op basis van een tekening en vaste richtlijnen. De IT-infrastructuur kan zich zowel ‘in the cloud’, als in datacenters of ‘on site’ bevinden. Bij de bestaande infrastructuur controleer je of de performance en security voldoet aan de gestelde eisen. Zo nodig voer je updates uit en check je de integriteit van de back-ups.

 

Naast de infrastructuur, beheer je ook de gebruikte applicaties. Je installeert en configureert nieuwe software op platformen voor stand-alone of netwerkgebruik, en je stelt de gebruikersvoorkeuren in. Om softwarefouten op te lossen en de performance en security te verbeteren, voer je regelmatig tests en updates uit.

 

Is er toch een storing, of heeft een gebruiker een klacht, informatieverzoek of autorisatievraag? Dan pak jij dit proactief op. Je registreert de melding in een tool, lost deze naar tevredenheid op, en koppelt je actie terug naar de melder. Een allround medewerker IT systems and devices werkt op de ICT-afdeling of de servicedesk van een bedrijf of instelling. Maar je kunt ook aan de slag bij gespecialiseerde bedrijven in de ICT-dienstverlening. Je werkt zowel zelfstandig als in een team aan verschillende projecten.

 

 

Welke banen kun je krijgen?
Met deze opleiding kun je terecht komen in de volgende beroepen:

- Medewerker op een ICT-afdeling
- Servicedeskmedewerker bij een bedrijf
- Allround medewerker in een ICT-winkel