Keywords:
Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Arnhem
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Dit kun je doen na je studie
Als Allround medewerker IT systems and devices werk je bij of voor bedrijven waar mensen ICT-apparatuur gebruiken. Dat kunnen dus heel verschillende organisaties zijn. Je kunt werken bij een klein, middelgroot of groot bedrijf, bij een profit of non-profit organisatie, bij een (commercieel) bedrijf en zeker ook de (semi-)overheid. Meestal werk je vanuit een servicedesk of helpdesk. Daar kloppen de gebruikers aan die ondersteuning nodig hebben.

 

 

Wat leer je tijdens de opleiding?
Je leert alles wat je nodig hebt om je beroep uit te kunnen oefenen. Dan gaat het dus om veel beroepsspecifieke kennis en vaardigheden.

 

Je krijgt ook vakken die niet direct met een opleiding of beroep te maken hebben, maar die je wel nodig hebt voor je diploma. Denk aan Nederlands, Rekenen, Engels (niveau 4) en Loopbaan & Burgerschap.

 

Welke onderdelen volg je, die helemaal gericht zijn op jouw latere beroep?

- Installeren en onderhouden van hardware, software en verbindingen
- Behandelen van incidentmeldingen

 

Als allround medewerker IT systems and devices ondersteun je gebruikers, stelt instructies op en geeft toelichting aan gebruikers. Je stelt je klantvriendelijk, klantgericht en flexibel op. Je kunt goed samenwerken, overziet de consequenties van je handelen, werkt nauwkeurig, hebt doorzettingsvermogen, bent oplossingsgericht en kan goed omgaan met tijdsdruk. Er is veel ruimte voor eigen initiatief. Je kunt zelfstandig werken en toont eigen inzicht bij het toepassen van standaardprocedures en methoden.

 

De ICT-onderdelen in de opleiding zijn onder meer:

- MOS (Microsoft Office Specialist)
- Cisco IT Essentials, Cisco CCNA Introduction to Networking
- Diverse Client- en Serverbesturingssystemen oa Windows en Linux
- ServiceDesk binnen TopDesk

 

De opleiding bevat diverse landelijke certificeringen op het gebied van hardware, software (besturingssystemen en standaardapplicaties) en netwerken. Je kunt tijdens de opleiding bovendien nog extra zaken leren voor je beroep via keuzedelen. Als je zo’n keuzedeel goed afsluit, komt dat apart op het diploma te staan. Het vergroot je arbeidsmarktkansen en het vergemakkelijkt de doorstroom naar een vervolgstudie.