Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Zwolle
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

ICT staat voor informatie- en communicatietechnologie. Als medewerker ICT werk je veel met computers. Je kunt werken in de detailhandel of op een automatiseringsafdeling van een bedrijf of instelling zoals een school. Jij zorgt ervoor dat computerconfiguraties goed (blijven) werken, je voert updates uit en maakt back-ups. De medewerker ICT werkt vaak onder verantwoordelijkheid van een systeembeheerder.

 

 

Beroepseisen

 • je bent nauwkeurig
 • je werkt zorgvuldig
 • je hebt een dienstverlenende instelling
 • je bent communicatief vaardig
 • je kan met vertrouwelijke informatie omgaan
 • je kan goed samenwerken
 • je werkt geconcentreerd
 • je bent flexibel
 

De opleiding Medewerker ICT volg je individueel. Bij een individuele opleiding bepaal jij in overleg met een studieloopbaanbegeleider de route van de opleiding. Je schrijft je in op workshops en lessen en werkt samen in projecten. Deze opleiding kent 4 instroommomenten per jaar. 

Let op: Deze opleiding heeft een beperkt aantal plaatsen voor nieuwe instroom. Toelating is alleen mogelijk als je aan de toelatingseisen voldoet en zolang het maximale aantal nieuwe studenten nog niet is bereikt. Informeer bij het StudentenSuccesCentrum (SSC) naar de mogelijkheden, telefoon (038) 850 3000.

 

School en stage

Deze opleiding duurt in principe 2 jaar. De definitieve opleidingsduur wordt bepaald tijdens het intakegesprek en is afhankelijk van individuele ervaring en behaalde diploma’s/certificaten.

 

Je volgt de opleiding via de beroepsopleidende leerweg (BOL-school en stage). Je volgt het praktijkprogramma op in de praktijklokalen van Deltionl en via stages. Tussen het Deltion College en jou wordt een onderwijsovereenkomst afgesloten.

 

Je kunt de opleiding ook volgen via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL-school en werken). Hiervan is een apart informatieblad verkrijgbaar.

 

Inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit drie delen, het basisdeel, het profieldeel en keuzedelen. Bij al die delen gaat het om het krijgen van kennis, inzicht, vaardigheden en gedrag. Dit heb je allemaal nodig om je toekomstig beroep goed uit te kunnen oefenen. De drie delen moeten afgerond zijn om een diploma te krijgen. 

Je werkt aan een onderdeel tijdens contacturen (lesuren), zelfstudie-uren en in praktijksituaties. Regelmatig worden examenonderdelen afgelegd. Als je alle onderdelen inclusief praktijk (BPV) voldoende afgesloten hebt, ontvang je je diploma. De onderwerpen die tijdens de opleiding aan de orde komen zijn: 

 • Assembleren en demonteren van systemen 
 • Installeren en onderhouden van hard- en software 
 • Bieden van eerste lijnsondersteuning

De algemene onderdelen van de opleiding zijn: 

 

 • Loopbaan en burgerschap (functioneren als zelfstandig burger in de maatschappij)
 • Nederlands
 • Rekenen 
 • Engels
 • Sportkeuzeprogramma    

 

Na een introductie met o.a. fittesten start jouw sportprogramma. Je volgt clinics, die je zelf kiest of die door je opleiding  zijn gekozen uit het uitgebreide sportkeuzeprogramma,  zie www.deltion.nl/sport.  

 

Keuzedelen

Elke opleiding in het mbo biedt een aantal keuzedelen waarmee je je kennis en vaardigheden kunt verbreden of verdiepen. Bij de start van je opleiding krijg jij informatie over welke keuzedelen jouw opleiding biedt. 

 

Op je plek bij Deltion

Eén van je leraren is je studieloopbaanbegeleider. Deze bespreekt met jou je studievoortgang en schakelt hulp in als dat nodig is. Voor studenten met een extra begeleidingsvraag is extra begeleiding mogelijk (Passend Onderwijs). Over deze begeleiding worden vooraf afspraken gemaakt. Als je bij je aanmelding aangeeft dat je mogelijk extra begeleiding nodig hebt, dan overleggen we dat tijdens je intake.

 

Studiefaciliteiten

Op het Deltion College zijn ruimtes, waar je zelfstandig of in groepjes kunt werken. Ook vind je er het Media Informatie Centrum (MICT), waar je kunt werken en waar je allerlei informatie vindt. Boeken, cd’s en dvd’s zijn er gratis te leen. 

 

Verder leren

Het is aan te raden om na het behalen van het diploma door te gaan met de opleiding Medewerker Beheer ICT-niveau 3. Deze opleiding duurt ongeveer 2 jaar.

 

Informatie en aanmelding

Aanmelden voor deze opleiding kan digitaal, via onze website. Wil je je aanmelden? Klik dan op de oranje button ‘aanmelden’, rechtsboven in het digitale opleidingsblad. Wil je nog meer informatie over het beroep waarvoor je wordt opgeleid? Kijk dan eens op www.beroepeninbeeld.nl. Wil je meer informatie over deze opleiding of over andere opleidingsmogelijkheden? Dat kan ook in een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs. Neem dan contact op met het Studenten SuccesCentrum, tel. (038) 850 30 00 of mail naar ssc@deltion.nl

 

Vragen kun je ook stellen aan de heer H. Koopmans, leraar ICT, hkoopmans@deltion.nl, (038) 853 3739.