Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Wat ga ik leren

Voel je je thuis in virtual reality? Communiceer je goed in bits & bytes? Vind je het ook leuk om dienstverlenend te zijn? Dan is de opleiding Medewerker ICT support misschien iets voor jou. In deze opleiding komen al jouw talenten bij elkaar!

 

Naast de benodigde vakkennis en vaardigheden leer je hoe je goed kunt samenwerken en hoe je nieuwe kennis in de veranderende ICT-branche oppikt.

 

Voor een ICT'er zijn goede communicatieve vaardigheden belangrijk. Je ondersteunt namelijk de gebruikers. In de lessen speelt het werk dat je verricht achter een servicedesk een grote rol. De lesstof bestaat verder uit het installeren en beheren van hard- en software.

 

Ook krijg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. 

 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding. 

 

Je wordt getoetst door middel van praktijkexamens, zogenaamde Proeven van Bekwaamheid. Tijdens deze examens moet je laten zien wat je geleerd hebt.