Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
's-Hertogenbosch
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Je komt gemiddeld vijf dagen in de week naar school en loopt stage.

Je aanmelding wordt alleen in behandeling genomen als je een kopie van de voor­ en achterzijde van één van de volgende, geldige documenten opstuurt, inlevert of toont:

o Paspoort
o Identiteitsbewijs
o Rijbewijs
o Verblijfsvergunning

 

Ter controle van je vooropleiding moet je een kopie meesturen van je laatste rapport en/of diploma’s en cijferlijst(en).
Soms word je uitgenodigd voor een intakegesprek.

 

Zodra je bent ingeschreven ontvang je hiervan een bevestiging met daarbij een onderwijsovereenkomst. Deze moet je ondertekenen en aan ons terugsturen. Dit is verplicht! Pas dan ben je definitief ingeschreven op ons college. Zit je nu nog op het vmbo, mbo of havo? Dan moet je een doorstroomdossier invullen. Dit regel je met je mentor/decaan. Het doorstroomdossier kan aanleiding geven voor een gesprek.

 


Wat zijn de toelatingsvoorwaarden?

- Vmbo­ diploma basisberoepsgerichte leerweg Techniek of Economie
- Vmbo ­diploma basisberoepsgerichte leerweg Zorg en Welzijn of Landbouw met wiskunde of economie of tweede vreemde taal Diploma verwante entreeopleiding

Heb je een vooropleiding die gelijkwaardig is aan bovengenoemde opleidingen, neem contact op met het Studenten Succes Centrum.

 

Advies nodig?

Voor vragen over opleidingen en kosten bel het Studenten Succes Centrum, 073 6249600
Meld je digitaal aan viawww.kw1c.nl of bel voor een aanmeldformulier
Meld je vroeg aan, dan is de kans op plaatsing groter

 

Wat kan ik worden?

Als medewerker ICT vind je meestal een baan bij een ICT­bedrijf of op de ICT­afdeling van een bedrijf. Wat je daar gaat doen? Denk aan het installeren van hard­ en software en het aanleggen en onderhouden van netwerken. Ook los je problemen met computers en netwerken op. En dat doe je zo snel en goed dat je collega’s geen of nauwelijks last hebben van de storingen. De wereld van de ICT verandert continu en steeds sneller. Je moet dus niet alleen met de ICT vraagstukken van vandaag bezig zijn, maar ook nieuwsgierig zijn naar nieuwe (technische) ontwikkelingen. Als ICT­ professional ben je verder nauwkeurig, resultaatgericht, en je beschikt over doorzettingsvermogen en creativiteit. En een beetje mensenkennis helpt ook...

 

Wat ga ik leren?

Voel je je thuis in virtual reality? Communiceer je goed in bits & bytes? Vind je het ook leuk om dienstverlenend te zijn? Dan is de opleiding Medewerker ICT misschien iets voor jou. In deze opleiding komen al jouw talenten bij elkaar! Naast de benodigde vakkennis en vaardigheden leer je hoe je goed kunt samenwerken en hoe je nieuwe kennis in de veranderende ICT­branche oppikt.

 

Voor een ICT'er zijn goede communicatieve vaardigheden belangrijk. Je ondersteunt namelijk de gebruikers. In de lessen speelt het werk dat je verricht achter een servicedesk een grote rol. De lesstof bestaat verder uit het installeren en beheren van hard­ en software.

 

Ook krijg je algemene vakken. Zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding. Je wordt getoetst door middel van praktijkexamens, zogenaamde Proeven van Bekwaamheid. Tijdens deze examens moet je laten zien wat je geleerd hebt.

 

Wat doe ik tijdens de stage?

Een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding is de beroepspraktijkvorming (BPV). Tijdens je opleiding loop je stage bij een erkend leerbedrijf. Hier leer je de praktijk van je beroep. In het eerste jaar: vanaf half april 3 dagen per week. En in het tweede jaar: tot half april 2 dagen per week. Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.